Rukomet

U Zenici gostuje RK Slavija

U Zenici gostuje RK Slavija
U Zenici gostuje RK Slavija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici gostuje RK Slavija- Danas (srijeda, 31. avgust) rukometaši Čelika u dvorani Bilmišće prvi put u svojoj 66 godina dugoj istoriji dočekuju dobru ekipu RK Slavije iz Istočnog Sarajeva, jednu od vodećih ekipa Prve lige Republike Srpske.

RK Čelik nastupa u svom najboljem sastavu predvodjeni Aldinom Begagićem i Edvinom Begovićem, te mladim igračima Enesom Skopljakom, Markom Pandžićem, Hamzom Hadžićem, Enesom Sirčom i drugim mladim igračima koji čline oksnicu Čelikovog tima.
-Pozivamo naše navijače i ljubitelje rukometa da danas u 18.00 sati dođu u dvoranu Bilmišće i gledaju i bodre jedan novi Čelik. Ulaz je besplatan! – poručuju iz Uprave ovog zeničkog premijerligaša.

Težak raspored na startu PL

Na jučeranjem žrebanju u Rukometnom savezu BiH izvučeni su parovi za nare-dno prvenstvo Premijer lige BiH. Liga broji 14 timova, a prvestvo počinje 9. septembra.

-Prvu utakmicu Čelik igra u Cazinu 10. septembra sa RK Krajinom. Već u drugom kolu 17. septembra je derbi kola u kome Čelik u Zenici dočekuje ekipu RK Vogošće, a u trećem kolu Čelik 23. septembra gostuje kod RK Borca u Ba-nja Luci. RK Maglaj gostuje u Zenici u četvrom kolu 1. oktobra, a 8. oktobra Čelik u Mostaru igra protiv HRK Zrinjskog. Sve u svemu žargosni rečeno – za Čelik vrlo težak raspored u kome nam žreb nije bio naklonjen – kaže Nedim Šehić, sekretar RK Čelika.

Raspoloženje medju rukometašima RK Čelika je ipak dobro i oni kažu da će se u svakoj prvenstvenoj utakmici maksimalno boriti za svaki bod i u svakoj utakmici.

– Imamo mlad i požrvovan tim i u svaku utakmicu ćemo ući žestoko sa motivima da idemo na pobjedu! Svaka čast svima u Premijer ligi, ali garantujem da se niko protiv Čelika neće naigrati rukometa – poručuje donedavno juniorski a sada potencijalni A reprezentativac Čelika Enes Skopljak.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno