Zabava

U Zenici 20. oktobra predstava “Sve o ženama” u rediteljskom čitanju Mirjane Karanović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozorišna predstava “Sve o ženama” u režiji Mirjane Karanović, prema tekstu Mire Gavrana, bit će odigrana u petak 20. Oktobra 2023. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sa početkom u 20 sati.

Pozorišni komad “Sve o ženama” je najizvođeniji dramski tekst poznatog hrvatskog dramatičara , romanopisca i pripovijedača Mire Gavrana.

U protekle 22 godine ova urnebesna komedija je imala više od pedeset izvođenja diljem svijeta. Njena praizvedba je bila upriličena 2000. godine u zagrebačkom Epilog teatru, kada je jedna od glumica u njoj bila i Mladena Gavran. Upravo ona je 2018. godine režirala novu hrvatsku verziju ovog popularnog djela u kojem se Gavran bavi različitim ženskim karakterima, ali i sudbinama, i to u sklopu Gavran teatra.

U toj novoj verziji uloge su tumačile: Lana Gojak, Kristina Krepela te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas. I, nakon premijera na četiri kontinenta od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka, preko Pariza i Praga, do Krakova, Bukurešta i Ljubljane, već proslavljeni tekst je bio veliki teatarski odnosno rediteljski izazov za srbijansku glumačku divu Mirjanu Karanović.

Uloge u predstavi pod njenom rediteljskom palicom tumače popularne srbijanske glumice Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Mariana Aranđelović.

U toj neobičnoj priči tri glumice interpretiraju svaka po pet uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću. Originalnu muziku za predstavu su komponirale The Frajle.

Cijena ulaznice iznosi 15 KM , VIP 20 KM

Prodaja ulaznica u marketing službi BNP-a i online sistemu Event.ba.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno