Info

U Zavidovićima održana hafiska dova Velidu Kalabiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zavidovićima održana hafiska dova Velidu Kalabiću – U subotu 13. oktobra 2018. godine, u Gradskoj džamiji u Zavidovićima, održana je hafiska dova hafizu Velid ef. Kalabiću, studentu Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu.

U prisustvu 10 hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić, a prisutnima su se obratili i muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i izaslanik Reisu-l-uleme hfz. mr. Mensur ef. Malkić.

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović čestitao je hafizu, njegovoj porodici, muhafizu i Medžlisu IZ Zavidovići, te je ukratko ukazao na vrijednost učenja hifza.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je hfz. mr. Mensur ef. Malkić, izaslanik Reisu-l-uleme.

Hfz. mr. Mensur ef. Malkić, u svojoj besjedi, između ostalog, istakao je da su sretni oni koji uče Kur’an, žive sa Kur’anom i njegove principe i pravila implementiraju u svakodnevnom životu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno