Info

U zadnja tri dana jula prijavljeno 25 novozaraženih koronavirusom

Podijeli ovu vijest:

Prema podacima od jučer, u dvije bolnice u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju se nalazi ukupno 25 pacijenata zaraženih koronavirusom – potvrdio je Feni ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK-a Adnan Jupić.

– Kantonalna bolnica Zenica ima 18, a Opća bolnica Tešanj sedam pacijenata inficiranih Covidom-19. U zadnja tri dana prošlog mjeseca imali smo 25 novootkrivenih pozitivnih slučajeva – 29. jula prijavljena su 23, a naredna dva dana po jedan – ističe Jupić

Kako je upozorio, evidentno je da se treba čuvati i da je virus tu, ali dobro je što kod zaraženih nisu toliko teške kliničke slike niti je veliki broj hospitaliziranih.

Jupić smatra kako je dobro da se u ljetnim mjesecima blago povećava broj zaraženih, kako na jesen ne bi došlo do naglog povećanja i hospitalizacija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno