Biznis

U vezi s epidemiološkom situacijom EPBiH poduzima preventivne mjere za zaštitu zdravlja kupaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U vezi s epidemiološkom situacijom EPBiH poduzima preventivne mjere za zaštitu zdravlja kupaca  – S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i našoj zemlji te upozoravajuće informacije iz federalnih i kantonalnih kriznih štabova za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom, Elektroprivreda BiH je naložila urgentno poduzimanje preventivnih mjera s ciljem zaštite zdravlja svojih kupaca.

U tom smislu, pojačana je dezinfekcija i higijenska kontrola u svim objektima EPBiH, a posebno na naplatnim mjestima.

Ipak, apelujemo na naše korisnike da plaćanja vrše elektronskim putem, a za korisnike e-računa (svi koji račune za električnu energiju primaju putem maila) smo omogućili e-plaćanja bez provizije. Naime, EPBiH je preuzela na sebe plaćanje troškova provizije u ime kupca, tako da su ove transakcije besplatne za sve korisnike e-računa.

Usluga je trenutno dostupna u mobilnom/internet bankarstvu BBI banke (e-režije), Raiffeisen bank (Režije na klik), Sberbank BH (ClickPay), Sparkasse bank (PLATI RAČUNe), UniCredit bank (e-uplatnica) te Ziraat bank (e-Računi). Klijenti pomenutih banaka se mogu besplatno prijaviti na neku od navedenih usluga, a po izdavanju mjesečnog računa za električnu energiju, EPBiH banci šalje iznos sa posljednjeg računa te banka priprema gotovu uplatnicu i postavlja je na korisnički nalog internet ili mobilnog bankarstva. U slučaju potrebe za korekcijama uplatnog iznosa, korisnicima je ostavljena i ta mogućnost. Plaćanje odobrava kupac kada on to želi.

Za sve koji se žele registrovati na e-račun i primati račune za električnu energiju putem maila, omogućena je online prijava putem portala EPBiH (hyperlink na  https://www.epbih.ba/stranica/racuni-i-placanje#e-racun), a za registraciju je potreban broj računa za električnu energiju (referenca), te broj mjernog mjesta.

Služba za komunikacije

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno