Info

U utorak početak isplate novembarskih penzija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utorak početak isplate novembarskih penzija – Isplata penzija za mjesec novembar počet će u utorak, 5. decembra 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO.

Penzije ostvarene na temelju Zakona o PIO, biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim, najniža penzija iznosi 326,17 KM, zagarantovana 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene na temelju Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.
Penzije ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za novembar, sa uračunatim troškovima, iznose oko 165 miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno