Info

U utorak dodjela certifikata izabranim nosiocima mandata

U utorak dodjela sertifikata izabranim nosiocima mandata
U utorak dodjela sertifikata izabranim nosiocima mandata
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utorak dodjela certifikata izabranim nosiocima mandata- Centralna izborna komisija /CIK/ BiH u utorak, 8. novembra, uručiće u Sarajevu certifikate zvaničnicima izabranim na lokalnim izborima 2. oktobra.

Na lokalnim izborima, održanim u 130 općina i 10 gradova u BiH, te Brčko distriktu, izabrana su 3.093 nosioca mandata, od kojih su 2.251 ili 81,50 odsto muškarci, podaci su CIK-a.
Izabrano je i 130 načelnika opština, te gradonačelnici 10 gradova u BiH.

Među izabranim načelnicima je i šest žena – Mileva Komlenović /SNSD/ u Kalinoviku, Mila Petković /SNSD/ u Novom Goraždu, Milka Ivankvoić /Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta/ u Istočnom Drvaru, Divna Aničić /SNSD/ u Mrkonjić Gradu, Snežana Ružičić /SNSD/ u Jezeru i Amra Babić /nezavisni kandidat/ u Visokom.

CIK BiH potvrdio je 1. novembra, u zakonskom roku, rezultate lokalnih izbora u BiH, osim za Stolac, u kojem su izbori prekinuti 2. oktobra nakon nekoliko incidenata na biračkim mjestima.

Izbori ni ove godine nisu raspisani za grad Mostar, budući da je Ustavni sud BiH još 2010. godine proglasio neustavnim odredbe Izbornog zakona BiH koji se tiču izbora u ovom gradu.

Od od prestanka važenja tih odredaba, 18. januara 2012. godine do danas nije postignut dogovor koji bi omogućio izmjene zakona i održavanje izbora u Mostaru.

glassrpske



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno