Ostali sportovi

U Tuzli završena je Prva „A“ liga ŠSFBiH za 2019. – Ekipa ŠK Čelik osvojila treće mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Tuzli završena je Prva „A“ liga ŠSFBiH za 2019. – Ekipa ŠK Čelik osvojila treće mjesto – U Tuzli je odigrano 26. ekipno prvenstvo Šahovskog saveza FBiH za seniore, Prva „A“ liga za 2019.godinu,  koje se igralo od 23.8. do 29.8.2019.godine u motelu Rudar.

Organizator prvenstva bio je ŠS FBiH, a tehnički organizator ŠS Tuzlanskog kantona. Pokrovitelji prvenstva bilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Na prvenstvu je učestvovalo deset ekipa, a među učesnicima prvenstva bila su i dva zenička kluba, ŠK Čelik i ŠK Preporod. Prvenstvo  se igralo po Bergerovom sistemu od 9 kola uz FIDE tempo igre 90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog poteza. Prva „A“ liga ŠSFBiH igra se igrala na šest ploča.

Pobjednik Prve „A“ lige je ŠK „Bihać“ sa 32,5 meč poena i on je novi član Premijer lige, drugoplasirani je OŠK Živinice“ sa 34 meč poena, a treći je zenički ŠK „Čelik“ sa 32,5 meč poena.

Drugi zenički predstavnik ŠK Preporod plasirao se na 10.mjesto sa 17,5 meč poena.

Za ŠK Čelik su igrali: Aco Alvir i Adnan Kobaš koji su stigli iz inostranstva. U ekipi su još bili Goran Trkulja, Esad Gorić, Vedad Šestić, Samir Hajdarević i Adnan Hadžialijagić.

Za ŠK Preporod su nastupali: Nermin Šestić, Latif Hadžić, Halid Bajramović, Mehmedalija Redžepi, Jasmin Beširević, Vahdet Patković i Hajrudin Kustura.

Pobjednik Prve “A” lige ulazi u Premijer ligu BiH, a prve tri ekipe dobile su pehar, medalje i diplome.

E.Imamović

Foto ŠK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno