Ostali sportovi

U Tuzli u toku 26. Ekipno prvenstvo Šahovskog saveza FBiH za seniore za 2019.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Tuzli u toku 26. Ekipno prvenstvo Šahovskog saveza FBiH za seniore za 2019. – U Tuzli je u toku 26. ekipno prvenstvo Šahovskog saveza FBiH za seniore, Prva „A“ liga za 2019.godinu,  koje će se igrati od 23.8. do 29.8.2019.godine u motelu Rudar.

Organizator prvenstva su ŠS FBiH, a tehnički organizator ŠS Tuzlanskog kantona. Pokrovitelji prvenstva su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Na prvenstvu učestvuje deset ekipa, a na listi učesnika su i dva zenička kluba, ŠK Čelik i ŠK Preporod. Prvenstvo  se igra po Bergerovom sistemu od 9 kola uz FIDE tempo igre 90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog poteza.

Za ŠK Čelik igraju: Aco Alvir i Adnan Kobaš koji su stigli iz inostranstva. U ekipi su još  Goran Trkulja, Esad Gorić, Vedad Šestić, Samir Hajdarević i Adnan Hadžialijagić.

Za ŠK Preporod nastupaju: Nermin Šestić, Latif Hadžić, Halid Bajramović, Mehmedalija Redžepi, Jasmin Beširević, Vahdet Patković i Hajrudin Kustura.

Nakon sedam odigranih kola šahisti Čelika su treći na tabeli sa 26 meč poena, dok su šahisti Preporoda na posljednjem mjestu sa 12,5 meč poena. Do kraja prvensta igraju se još dva kola.

Prva „A“ liga ŠSFBiH igra se na šest ploča. U osnovnom sastavu moguće je prijaviti četiri rezerve. U ekipi, po kolu, može nastupiti najviše jedan igrač koji se na FIDE rejting listi ne nalazi pod BiH.

Pobjednik Prve “A” lige ulazi u Premijer ligu BiH, a prve tri ekipe dobivaju pehar, medalje i diplome.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno