Nogomet

U toku pripreme nogometaša Čelika – Cjelokupne pripreme u Zenici na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U toku pripreme nogometaša Čelika – Cjelokupne pripreme u Zenici na Kamberovića polju- Nogometaši zeničkog drugoligaša, NK Čelik, od prošle sedmice ponovo su u pogonu. Stručni štab zakazao je nešto ranije prozivku, te početak treninga, jer Zeničani žele da spremno dočekaju iskušenja u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar“.

Inače, Izvršni odbor NS Federacije BiH je na 5.sjednici jednoglasno je usvojio prijedlog Komisije za takmičenje NS FBiH o kalendaru takmičenja, a za Drugu liga FBiH grupa “Centar”, “Sjever” i “Zapad” – sezona 2021/2022 počinje za nešto više od mjesec dana, tačnije 14./15.08.2021. godine.

Prema izjavi za medije šefa struke Čelika, Pavla Skočibušića, kostur ekipe je, uglavnom, ostao isti. Povratnici u Čelik su Selim Žuna, Eldar Sivac i Sanjin Subotić. Od velike pomoći u drugoj ligi biće iskusni igrači,  Adis Nurković, Aidin Mahmutović i Fenan Salčinović, koji ekipi daju sigurnost i ulijevaju strah kod protivnika. Prema najavama struke u potrazi su za još jednim stoperom i veznim igračem.

-Krenuli smo malo ranije da vidimo na koga možemo računati, ko će ostati u klubu i da li možemo dovesti nekoga za pojačanje. Za sada imamo na raspolaganju sve igrače od prošle sezone. Neki imaju problema sa treninzima zbog obaveza na poslu, ali očekujemo da će to riješiti u toku ove sedmice. Fali nam jedan stoper i dobar vezni igrač, a u klubu pregovaraju sa Zilićem i Bradarićem, dok sa nama trenira i Isaković. Što se tiče veznih igrača pregovaramo sa Vardom i teško je naći kvalitetnog igrača jer nismo u prilici da damo dobre plate zbog finansijske situacije u klubu -, kazao je u izjavi za Zenicainfo.ba, Pavle Skočibušić, šef Stručnog štaba NK Čelik.

Cjelokupne pripreme Čelik će odraditi u Zenici na Kamberovića polju, a u planu je odigravanje više prijateljskih utakmica, kao i učešće na turniru Galib Mujičić u Vitezu. Generalna proba planirana je za 7. august.

Još nije dogovoren protivnik, a najvjerovatnije će se igrati na Bilinom polju pred publikom i zato traže što atraktivnijeg protivnika, nekoga iz prve lige ili neko jači iz druge lige zbog publike.

Ambicije crno-crvenih u narednoj sezoni su stvaranje stabilnog drugoligaša i da će biti konkurenti za sami vrh i u Drugoj ligi FBiH, te finansijska konsolidacija kluba. Sve ljubitelje nogometa u Zenici raduje informacija o povratku navijača na tribine, tako da će od jeseni ponovo biti uz svoj klub.

E.Imamović

Foto D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno