Ostali sportovi

U Tbilisi ide 25 takmičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom ljetnom olimpijskom festivalu u Tbilsiju predstavljaće ukupno 25 sportista u pet sportova.

Takmičenje u glavnom gradu Gruzije biće održano od 26. jula do 1. avgusta, a dio bh. tima svečano je predstavljen juče u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu. Zbog skromnih ulaganja u sport, medalje i vrhunske rezultate i ovoga puta nezahvalno je obećati, ali su iz bh. tabora naglasili da će na putu do tog cilja uložiti svoj maksimum.

“Vjerujemo da će naši mladi sportisti pružiti maksimum i dostojno reprezentovati BiH na ovom značajnom takmičenju. Od njih očekujemo sportsko ponašanje, kojim se dostojanstveno predstavlja BiH. Uvjeren sam da će postići svoje najbolje rezultate i na taj način obradovati sve ljubitelje sporta”, rekao je Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Iz krovne bh. sportske institucije za odlazak i nastup bh. delegacije uspjeli su osigurati ukupno 51.522.50 KM. Posebno zadovoljstvo je što će prvi put učešće na EYOF-u uzeti i mlada košarkaška reprezentacija BiH.

“Radujemo se što ćemo, osim u individualnim sportovima, imati predstavnike i u kolektivnim. Očekujem da će košarkaši imati zapažen nastup”, dodao je Kvesić.

Na EYOF-u će učestvovati ukupno 3.800 takmičara iz 50 zemalja. Snage će odmjeriti u gimnastici, biciklizmu, džudu, atletici, plivanju, odbojci, rukometu i košarci. Među glavnim uzdanicama bh. tima za postizanje dobrih rezultata svakako su džudisti, a jedan od njih je Aleksandar Krsmanović. Član kluba Randori iz Istočnog Sarajeva trenutno je najblje plasirani kadet na evropskoj i svjetskoj rang-listi. Aktuelni je prvak BiH, a u riznici ovogodišnjih trofeja ima srebro sa Evropskog kupa u Zagrebu, odnosno bronzu iz Rumunije. Na Balkanskom prvenstvu bio je trećeplasirani.

“Nadam se da ću u Tbilisiju samo potvrditi dobru formu, nastaviti u dobrom ritmu i vratiti se sa dobrim rezultatom. Konkurencija će biti jaka, ali klupski trener Ljubiša Majdov me dobro spremio. Naporno smo radili i očekujem uspjeh”, rekao je Krsmanović.

Tim BiH u Gruziji činiće, atletika: Lamija Pašalić, Mediha Salkić, Katarina Lemez, Belmin Mrkanović i trener Jasmin Mujić. Džudo: Teodora Božović, Toni Miletić, Filip Stojak, Aleksandar Krsmanović i trener Dragan Božović. Košarka: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Sani Čampara, Srđan Kočić, Amar Barukčija, Vedran Mirković, Timur Ovčina, Aljoša Janković, Adi Alikadić, Nikola Đaković, te treneri Josip Panjdža i Enes Numanović, fizioterapeut Alen Tucaković i sudija Ademir Zurapović. Plivanje: Emina Pašukan, Kosta Vrkeš, Mihajlo Čeprkalo, Angelo Simić i trener Goran Grahovac. Sportska gimnastika: Sergej Malić Čarni i Siniša Kovačević. Šefica misije biće Samra Jurišić, a njen zamjenik je Bojan Železnik.

Zastavu na otvaranju EYOF-a nosiće Džanan Musa, najbolji mladi košarkaš BiH i jedna od najvećih nada evropske košarke.
nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno