Nogomet

U subotu u Nemili nova pripremna utakmica, NK Nemila – FK Borac Jelah

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi drugoligaš, NK Nemila, ove subote, 05.augusta 2023.godine, igra svoju petu pripremnu utakmicu i to drugu pripremnu utakmicu na svom terenu u Nemili.

Protivnik će im biti kvalitetna ekipa FK Borac iz Jelaha, član Druge lige FBiH, grupa Centar, u kojoj su zauzeli peto mjesto u prošloj sezoni 2022/2023. Kao što je poznato, obje ove ekipe će nastupati u istoj ligi u sezoni 2023/2024, Druga liga FBiH, grupa Centar.

Utakmica NK Nemila – FK Borac Jelah na rasporedu je od 17 sati na stadionu NK Nemila u Nemili.

Inače, nakon prve četiri pripremne utakmice nogometaši Nemile su ostvarili stopostotan učinak od četiri ubjedljive pobjede, te gol razliku od 20 postignutih i samo 2 primljena gola.

U prvoj pripremnoj utakmici, koja je odigrana na Vlašiću, protiv Rudara iz Han Bile, Nemila je zabilježila visoku pobjedu od 6:1. U drugoj pripremnoj utakmici Nemila je pobjedila Usoru u gostima, takođe, sa 6:1.

Dana 29.7. na gostovanju u Vitezu kod NK Romari, člana Druge lige FBiH, grupa Zapad, Nemila je slavila sa 4:0. Proteklog utorka, 01.8., u Nemili su pobjedili FK Unis iz Vogšće sa 4:0.

Pred ovu pripremnu utakmicu, na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila su objavili:

-U subotu nova utakmica na našem stadionu! Nakon 4 uvjerljive pobjede, na megdan našoj ekipi dolazi, uvijek kvalitetna, ekipa Borca iz Jelaha, koja se također takmiči u Drugoj ligi FBiH – Centar, te godinama se nalazi u vrhu tabele. Ovo će biti još jedna odlična i kvalitetna provjera za naše igrače, te vas pozivamo da u subotu dođete na stadion i podržite naše sjajne momke i trenere! -, stoji u objavi NK Nemila.

Igrači Nemile sa svojim trenerima nastavljaju marljivo raditi, a novu provjeru smo naprijed najavili.

E.Imamović

Foto sa NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno