Zenica

U subotu protestni skup u Zenici zbog Zavoda u Pazariću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu protestni skup u Zenici zbog Zavoda u Pazariću – U Zenici će u subotu na Trgu Alije Izetbegovića biti održan protestni skup građana na inicijativu Adilhajde Sivac uz podršku Facebook grupe “Tako to žene rade” povodom dešavanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

“Ovim putem obaviještavam građane, medije i druga zaintersirana lica da će se dana 23.11.2019. godine (subota), u periodu od 12:00 do 13:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića održati mirni skup pod nazivom 00:00 (Ponoć) što označava mrak u kojem se bh. društvo već duže vrijeme nalazi. Skup je reakcija na dešavanja u navedenom zavodu, čiji je cilj izražavanje ogorčenosti uslovima i tretmanom djece i druge omladine u zavodu u Pazariću.

Ukazaćemo na potrebu hitnog rješenja uslova i tretmana štićenika zavoda kao i provođenja odgovarajuće kriminalističke istrage radi rasvijetljavanja činjenica koje su dovele do ovakvog stanja, te eventualnog procesuiranja odgovornih. Vezati bolesnu djecu u 21. stoljeću je nedopustivo, liječiti ih neadekvatnim lijekovima, držati ih gladnima su obilježja bića mnogih krivičnih djela, zato pozivam sve građane, majke,novinare da isprate skup jer itekako se tiče svih nas”, navodi se u pozivu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno