Nogomet

U subotu NK Čelik – FK Sloboda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred novo prvenstvo – Ciljevi: Prva pobjeda i plasman među prvih 10 ekipa.
Boris Pavić još bez boravišne dozvole – Subota:  NK Čelik – FK Sloboda (19,45h).

U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je početak  novog prvenstva i prvenstvena utakmica 1. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin FK Sloboda iz Tuzle, te predstavljanje novih igrača NK “Čelik” Zenica pristiglih u ljetnom prelaznom roku.
Prisutnim novinarima obratili su se: Adnan Huhagić, vd.direktor kluba, Elvedin Beganović pomoćni trener u NK Čelik, te novi igrači Čelika, koji su došli u ljetnom prelaznom roku: Sead Bučan, Dženis Huseinspahić i Goran Popović.
Vd.direktora, Adnan Huhagić, upoznao je prisutne o igračkim promjenama u klubu, odlascima iz kluba, te novim igračima u klubu. Objasnio je stanje sa radnim i boravišnim dozvolama za trenera Borisa Pavića i igrača Stipu Baraća. Rekao je da se za obojicu čeka boravišna dozvola, koja bi mogla biti brzo gotova.
„U prelaznom roku angažovani su Stipe Barać, Sead Bučan, Goran Popović, Dženis Huseinspahić, Nedim Oglečevac i danas će se potpisati ugovor sa Benjaminom Čolićem, bivšim igračem Željezničara. Produžena je saradnja sa Emirom Jusićem, Mahirom Karićem, Zlatkom Kazazićem, Semirom Bajraktareviće, a ekipi su priključeni naši talentovani igrači Anes Duraković, Ivan Dujmović i Emrad Šabanović”, rekao je v.d. direktora NK Čelik, Adnan Nuhagić.
Pomoćni trener Elvedin Beganović  smatra da je Čelik slabiji u odnosu na proteklu sezonu, jer su otišli igrači iz prve postave, Alen Dedić, Nikola Simić i Renato Gojković. Neki novi igrači (Bučan, Dž.Huseinspahić, Benjamin Čolić), nisu prošli pripreme, pa će trebati neki period da bi ušli u takmičarsku formu.
“Protiv Slobode idemo po pobjedu. Uoči žrijeba smo imali samo jednu želju – da na startu izbjegnemo Slobodu, a upravo nju smo dobili. Čelik dugo nije sezonu počeo pobjedom i trebat će nam maksimum zalaganja da to ovaj put uradimo. Tuzlaci su dobro popunjeni na svim pozicijama, uduplani su, imaju dobre rezultate iz priprema, jako su nam neugodan rival i jedini su nas proljetos nadigrali ali ovaj meč dočekujemo da ciljem, da pobijedimo”, kaže trener Beganović.
Prisutnim su se obratili i pristigli nogometaši na Bilino polje u prelaznom roku:
-Sead Bučan, koji sa Čelikom trenira nepunih 7 dana, kaže da je došao u dobro organizovan klub i da vjeruje da će opravdati očekivanja stručnog štaba i uprave:
„U karijeri sam se borio za titule, ali i za opstanak. Žao mi je što nisam ranije došao kako bih bio spreman za ovaj meč, ali vjerujem da ću brzo biti u potrebnoj formi. Ako dobijem priliku protiv Slobode, dat ću sve od sebe da pobijedimo”, rekao je iskusni Bučan koji je u karijeri nastupao za Sarajevo, Želju, Split, Borac, Olimpic…
-Dženis Huseinspahić je stigao u voljeni klub preko Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ali je prošao Čelikovu omladinsku školu.
„Imao sam problema sa povredom, pa i neke srčane tegobe, ali na svu sreću ispostavilo da je sve OK.  i sada sam spreman da se dokažem u najdražem klubu”- kaže Huseinspahić.
Goran Popović je stigao iz Slavije da pojača desni bok. On izjavljuje:
„Prošao sam kompletne pripreme. Jasno mi je da sam u velikom klubu i tako se već sutra moramo ponašati na terenu protiv Slobode, ali i svakog narednog protivnika. U svakoj domaćoj utakmici Čelik je favorit i moramo se tako odnositi prema igri, protivnik.  Vjerujem da možemo dobiti Slobodu i pobjedom otvoriti sezonu”, optimista je novajlija Popović.
U sutrašnjoj utakmici  Čelik – Sloboda za Čelik neće nastupiti Vernes Selimović (kazna od tri utakmice neigranja iz zadnjeg kola prošle sezone, zbog isključenja), Stipe Barać (čekanje boravišne dozvole). Nema ni Fenana Salčinovića i Ahmeda Džafića, koji još nisu spremni za nastup nakon povreda od prije nekoliko mjeseci.
Uprkos problemima, svi su uvjereni da će  Čelik sutra, nakon dugo vremena, ostvariti pobjedu na otvaranju prvenstva.
Prema najavi, Čelik počinje novu sezonu  bez podrške svojih najvatrenijih navijača “Robijaša”, koji tako nastavljaju sa bojkotom domaćih utakmica sve da usvajanja novog Statuta po principu „jedan član – jedan glas”. Poželimo, na kraju, da se ostvare zacrtani ciljevi i čekajući bolje vrijeme, bilježe nove pobjede i izbori mjesto među 10 ekipa, koje će i naredno ljeto krenuti u Premijerligašku borbu, jer kao što je poznato na kraju ove  sezone ligu napušta šest ekipa.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno