Ostali sportovi

U subotu na Bilmišću počinje peta sezona Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu na Bilmišću počinje peta sezona Džematske lige  – Nakon četiri više nego uspješne sezone, Džematska Liga će u 2017. godini započeti svoju petu, po mnogim igračima, do sada najkvalitetniju sezonu.

Početak Sezone 5 je planiran za Subotu 23.09.2017. u 10:30 u Sportskoj dvorani Bilmišće u Zenici.

Nakon žrijeba koji je održan u Zenici 21.09.2017. godine, peta sezona lige je dobila svoj definitivni oblik. Peto izdanje Džematske Lige će igrati 16 ekipa, a takmičenje će se vršiti kroz nekoliko grupa dok se ne dostigne konačnih 8 koji će igrati knock-out završnicu turnirskog tipa kao i u četvrtoj sezoni.

Prvu fazu će činiti četiri grupe sa po četiri ekipe i to grupe A,B,C i D. Veliku šansu za prolazak dalje daje i činjenica da u sljedeću fazu prolaze prve tri ekipe iz grupe, pa će se tako od pete sezone nakon prve faze oprostiti samo četiri ekipe koje su ostvarile najlošiji plasman, odnosno zauzele četvrta mjesta u svojim grupama. Nakon prve faze, ekipe idu u drugu fazu gdje su također raspoređene u grupe, međutim ovaj put u tri grupe sa po četiri ekipe. Ovakav format u biti nalaže da će prolaz u posljednju knock-out fazu završnice moći izboriti samo prve dvije ekipe iz svake grupe i dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz svih grupa. Nakon ove faze, takmičenje napuštaju također četiri ekipe koje nisu izborile plasman u završnicu. Završni Final8 turnir će tako objediniti najbolje ekipe lige.

Pošto smo objasnili okvirni sistem takmičenja, vraćamo se održanom žrijebu koji je dao sljedeće rezultate:

GRUPA A

  1. BLATUŠA
  2. TRGOVIŠĆE
  3. LOKVINE
  4. STARINA

GRUPA B

  1. POTOK
  2. GORNJA ZENICA
  3. O.O.MIZ
  4. DONJA VRACA

GRUPA C

  1. TIŠINA
  2. PRIDRAŽIĆI
  3. RIČICE
  4. SEJMEN

GRUPA D

  1. STRANJANI
  2. DONJA GRAČANICA
  3. OBRENOVCI
  4. KOČEVA

Dakle, prvak prošlogodišnje sezone, ekipa Gornje Zenice svoj put ka odbrani naslova počinje iz grupe B gdje je čekaju nimalo bezazleni okršaji sa ekipama Potok i Donja Vraca. Što se tiče ostalih grupa, žrijeb je iznjedrio iznimno zanimljive okršaje, a o njima ćemo pisati u kasnijim člancima kada budemo analizirali ekipe učesnice i predstojeće mečeve.

Nakon Prve faze, sortiranje u tri grupe ide na sljedeći način:

GRUPA A

  1. A1
  2. C2
  3. D2
  4. B3

GRUPA B

  1. C1
  2. A3
  3. B2
  4. D3

GRUPA C

  1. B1
  2. D1
  3. A2
  4. C3

Vrijedi napomenuti da će pozicioniranje 8 najboljih ekipa u Final8 biti rađeno po prvi put skupnim bodovnim sistemom, gdje će se uzimati u obzir performanse ekipe od početka sezone i tako pozicionirati u 8 slobodnih slotova, a nakon toga sparivati sistemom 1-8,2-7,3-6,4-5 (tačno pozicioniranje u kosturu završnice je određeno sistemom nosilaca tako da se npr. ekipe 1 i 2 mogu sastati samo u finalu).

Ostaje nam da sa nestrpljenjem očekujemo početni zvižduk prve utakmice pete sezone Džematske Lige i uživamo u futsal majstorijama.

S.T.

Foto: Asif Durmić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno