Rukomet

U subotu na Bilmišću dvije rukometne utakmice RK Čelik-Lukavac 14:30h, ŠR Čelik Junior – Sloboda 17:30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu na Bilmišću dvije rukometne utakmice RK Čelik-Lukavac 14:30h, ŠR Čelik Junior – Sloboda 17:30h – Ove subote u zeničkoj dvorani Bilmišće na rasporedu su dvije rukometne utakmice. Naime, obje zeničke ekipe, koje nastupaju u Prvoj ligi Federacije BiH grupa Sjever, RK Čelik i ŠR Čelik Junior, domaćini su svojim suparnicima. U dosadašnjem dijela prvenstva obje zeničke ekipe su bez poraza u proteklih pet kola prvenstva (Čelik Junior sa pet pobjeda, a Čelik sa 4 pobjede, jer su u jednom kolu bili slobodni, nap.a.).

Nakon pobjede u gostima u prošlom kolu protiv Kaknja, narednu utakmicu rukometaši Čelika igraju na domaćem parketu, a ulaz na utakmicu će biti besplatan.

U subotu, 27. oktobra u 14,30 sati, u dvorani Bilmišće, RK Čelik će ugostiti ekipu RK Lukavac.

Povodom naredne utakmice, na oficijelnoj stranici RK Čelik su objavili:

-Zdravstveni bilten je odličan, a dva povrijeđena igrača u posljednjoj utakmici prošle nedjelje u Kaknju – krilo Jasmin Omerović i bek Faris Mrako  su sinoć trenirali i spremni su za subotnju utakmicu protiv RK Lukavac. Svih 20 igrača RK Čelik su spremni za naredno šesto kolo u Prvoj ligi Federacije BiH protiv Lukavca na domaćem terenu i za novu pobjedu. Biće to sigurna peta pobjeda u pet prvenstvenih utakmica-.

-Promjena u timu najvjerovatnije neće biti u odnosu na tim koji je igrao u Kaknju, ali će biti izmjena u koncepciji igre, prije svega pojačavanjem odbrane tima-, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Uprava RK Čelika je odlučila da ulaz na ovu utakmicu bude besplatan:

-Odlučili smo da ova utakmica bude praznik rukometa. Zato pozivamo prijatelje sporta i sve građane Zenice, a posebno roditelje sa djecom da dođu na Bilmišće, gdje ćemo prije i za vrijeme utakmice instalirati pult za upis djece u Školu rukometa Čelik. Škola je besplatna, a prilikom upisa djeca – polaznici Škole rukometa, dobiće besplatno majicu RK ČELIK – kažu u Upravi RK Čelika.

-Najbolja škola rukometa RK ČELIK započinje sa radom 1. novembra u Gradskoj areni Zenica, a za upis u Školu vlada veliko interesovanje.

Sa djecom će raditi najbolja ekipa trenera: direktor Škole rukometa je prof. Seldin Rizvanović, a uz njega su tu još Nedim Šehić i Nermin Gušić. Radu sa djecom će se pridružiti profesori sporta – Bojan Tepić, te igrači prvog tima Čelika Riad Polić i Jasmin Omerović, kao i mladi prvotimci Faris Mrako i Eldar Mehić. Škola će raditi po posebnom Programu koga je usvojio Upravni odbor RK Čelika-, kažu u RK Čelik.

U drugoj utakmici, u subotu u 17,30 sati igra lider na tabeli, ŠR Čelik Junior i tuzlanska Sloboda. Na oficijelnoj facebook stranici ŠR Čelik Junior najavljuju šestu uzastopnu pobjedu.

Sportska redakcija Zenicabloga želi puno sportske sreće i nastavak dobrih rezultata ovim uspješnim zeničkim rukometnim klubovima.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno