Kultura

U subotu koncert klasične muzike u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će se u subotu, 14. oktobra  u 19 sati održati koncert klasične muzike – VaClaF: Vareš Classic Festival 2023. pod nazivom „Back to the Roots“.

VaClaF 2023 vraća se korijenima, u svoje izvorno izdanje kamerne muzike, doslovno i s temom „Back to the Roots”. Nakon deset godina intenzivnog rasta, novo izdanje Vareš Classic Festivala donosi nove, ali i omiljene programe, te novu fazu umjetničkog razvoja, na novim lokacijama i s novim saradnjama i partnerstvima. Festival koji je prepoznat po kvaliteti izvedbe domaćih i inostranih umjetnika, te zanimljivim i inovativnim programima, kao konstantu ima i traženje novih puteva unapređenja i popularizacije umjetničke muzike kod nas. Ovogodišnji VaClaF odvijat će se u periodu od 13. do 21. oktobra.

Zenička publika imat će priliku da posluša koncert Cipra kvarteta i gostiju, a to su: Andrea Nikolić i Angela Chia Chen Lin – violine, Weronika Izert – viola, Weronika Strugala – violončelo, Ivana Nikolić – oboa, Vedrana Šimić – sopran i Andrea Nikolić – umjetničko vodstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno