Rukomet

U subotu derbi kola i prvenstva, RK Čelik protiv RK Sloboda 2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvoplasirana ekipa RK Čelika sastaje se protiv drugoplasirane Slobode 2 iz Tuzle u subotu, 4. decembra, u gradskoj Areni Zenica.

U subotu, 4. decembra, u Gradskoj areni Husejin Smajlović, sa početkom u 20 sati, prvoplasirani na tabeli Prve lige FBiH, RK Čelik, ugošćuje odličnu drugoplasiranu ekipu sa tabele, RK Slobodu 2 iz Tuzle. Ova utakmica je proglašena derbijem kola, ali i derbijem prvenstva jer odlučuje o definitivnom jesenjem prvaku Lige.

– Protiv Slobode 2 igraćemo u istom sastavu sa kojim smo u dosadašnjem toku prvenstva izborili plasman na čelo tabele. Mada su postojale neke šanse, na žalost, ni u ovoj utakmici neće igrati naš nedovoljno oporavljeni kapiten Mirza Dervenčić, ali smo sigurni da će on biti spreman za nastavak prvenstva na proljeće. Sloboda je sjajna ekipa, pogotovu što u njenom sastavu ima dosta igrača iz prve ekipe, koja se takmiči u Premijer ligi BiH. Mi ćemo igrati svoju igru, najavljujem žestoku borbu do posljednjeg minuta. Želimo staviti tačku na kraj ove polusezone i da ostanemo na čelu tabele – izjavio je za naš portal trener Ljubomir Filipović.

Predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, ističe:

– Pozivamo naše prijatelje i ljubitelje dobrog rukometa, ne samo iz Zenice nego iz šire okoline, da dođu na ovu derbi utakmicu i uživaju u dobrom rukometu. Naša podmlađena ekipa je ove jeseni velikom borbenošću i zalaganjem izvojevala 9 pobjeda i jedan neriješen rezultat i otvorila vrata da u drugom dijelu polusezone RK Čelik izvojuje Premijer ligu BiH. Dođite u subotu u gradsku Arenu i podržite svoj Čelik – kazao je Pane Škrbić.

SUBOTA, 4. DECEMBAR, U 20 SATI – GRADSKA ARENA ZENICA: RK ČELIK – RK SLOBODA 2!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno