Zenica

U subotu „Ćorkan“ i dodjela Nagrade Grada Zenice Harisu Burini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu „Ćorkan“ i dodjela Nagrade Grada Zenice Harisu Burini- Povodom jubilarne izvedbe monodrame „Ćorkan“ Harisa Burine i povodom dodjele Nagrade Grada Zenice  istaknutom glumcu Harisu Burini, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je održana konferencija za medije na kojoj su govorili direktor Zeničkog pozorišta Miroljub Mijatović i glumac Haris Burina. Jubilarna izvedba monodrame „Ćorkan“ prema motivima pripovijetke „Ćorkan i Švabica“, u režiji i izvedbi Harisa Burine će biti upriličena u subotu, 20. marta u 19.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljub Mijatović je istakao kako je velika radost u ovom Pozorištu zbog značajne Nagrade Grada Zenice koja je dodijeljena istaknutom glumcu Harisu Burini, ali da je još veća radost kad jedna predstava opstane deset godina na pozorišnom repertoaru. Kako je istakao Mijatović, dva su povoda za slavlje, pored značajne Nagrade. Ove godine se navršava deset godina od premijerne izvedbe monodrame „Ćorkan“ Harisa Burine, ali i šezdeset godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću  za roman „Na Drini ćuprija“.

Glumac iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Haris Burina je istakao da je Zenica njegov dom, njegov rad, njegova porodica i njegov grad rekavši svoju čuvenu rečenicu „Vi ste moji i ja sam vaš.“ Burina se zahvalio za Nagradu Grada Zenice, naglasivši da je čitav život pominjao svoj Grad gdje god je radio i živio. Također, Burina je istakao važnost igranja monodrame „Ćorkan“ i nakon deset godina za nove generacije koje stasavaju za novu pozorišnu publiku, a koji nažalost nametnuto odrastaju uz stand up. Prema riječima Harisa Burine, Nagrada Grada Zenice je za njega na emotivnom planu veća od obje nagrade u Edinburgu.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta zenica se održavaju u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno