Ostali sportovi

U srijedu u 16 sati na Kamberovića polju 13. međunarodni atletski miting “Zenica 2022”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletski klub Zenica za 13. međunarodni atletski miting “Zenica 2022”, do jučerašnjeg isteka roka za prijave, dobio je prijave oko 130 atletičara i atletičarki, ali direktor Mitinga Aziz Kevelj najavljuje kako će i narednih dana primate prijave te da bi mogli imati više od 150 učesnika.

Miting će se na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u Zenici održati u srijedu, 8. juna, sa početkom u 16.00 sati, a Kevelj ističe kako su gotovo svi organizacioni poslovi okončani.

-Ovo je jedan od najkvalitetnijih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini već godinama. Istina je da je rok za prijave bio 2. juni, ali uvijek se nađe neko ko se prijavljuje kasnije. Kada je u pitanju kvalitet, naravno da nikome nije u interesu da propusti kvalitetne takmičare pa još uvijek primamo prijave- istakao je Kevelj.

Prijave su stigle iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Menadžer i novi predsjednik zeničkog kluba Hamza Alić napominje kako su, a da bi na mitingu imali najbolje bosanskohercegovačke atletičare, srednjeprugaša Amela Tuku i bacača kugle Mesuda Pezera, ovogodišnje takmičenje odlučili održati sedmicu kasnije – 8. juna.

Zbog toga neka zvučna imena, među kojima i prošlogodišnji pobjednik u bacanju kugle, Srbijanac Asmir Kolašinac, neće moći doći jer 9. juna nastupa na mitingu Dijamantne lige u Rimu.

– Ove će godine biti nešto manje zemalja iz kojih će nam doći učesnici nego ranije, s obzirom da su međunarodni mitinzi i takmičenja organizirani u tom terminu. Ali, kvalitet mitinga će biti na zavidnom nivou.

Prije svega će naši takmičari biti tu i mi smo naš datum i pomjerili za sedam dana, kako bi udovoljili našem najboljem atletičaru Amelu Tuki i Mesudu Pezeru, da mogu da nastupe na našem mitingu-  naglašava Alić.

Bosanskohercegovački rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer ove će godine glavnog konkurenta za prvo mjesto u svojoj discipline imati u srbijanskom olimpijcu Asmiru Kolašincu, a organizatori su još u pregovorima s jednim bacačem iz Rumunije i Italije.

-Ljetnu sam sezonu otvorio drugim mjestom i rezultatom 20,51 metar u Slovenskoj Bistrici, što je solidan, jako dobar rezultat. Sljedeće takmičenje je ovog vikenda na mitingu u Sarajevu, a nakon toga moj miting u Zenici, gdje očekujem jako dobar rezultat.

Fizički sam spreman, zdrav sam…Fokus za ovu godinu je Evropsko prvenstvo u Minhenu; također imamo Svjetsko prvenstvo u Americi i Mediteranske igre u Alžiru. Dat ću sve od sebe da svoje Zeničane obradujem i da pobijedim na ovom mitingu- najavljuje Pezer.

U trci na 800 metara, Tuki će glavni konkurent za prvo mjesto biti bh. reprezentativac i bivši klupski kolega Abedin Mujezinović, koji je prešao u AK Sarajevo.

Seniori će se takmičiti u osam (100 m, 800 m, 3.000 m, Vis, Dalj, Kugla, Disk i Koplje), a seniorke u sedam (100 m pr., 100 m, 400 m, 1.500 m, Dalj, Kladivo i Disk) disciplina, dok će se izvan oficijelnog programa mitinga održati trke na 200 metara za juniore te 300 metara za djevojčice rođene 2010. godine i mlađe.

Tri prvoplasirana iz svake discipline bit će nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 150, 100 ili 50 eura, dok će dodatno biti nagrađeno 10 najvrednijih rezultata mitinga u obje kategorije. Najvredniji rezultat mitinga bit će nagrađen s 1.000, drugi 800, treći 700, četvrti 600, peti 500, šesti 400, sedmi 300, osmi 200, deveti 100 te deseti rezultat s 50 eura. Najvredniji rezultat će dodatno biti honoriran s još 500 eura, a što je specijalna nagrada-poklon predsjednika Organizacionog odbora Mitinga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno