Politika

U srijedu 3. sjednica Gradskog vijeća, na redu usvajanje Izvještaja za 2019. i Planovi za 2020. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zakazana je treća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Zenica. Sjednica će se održati u srijedu, 06.01.2021. godine, s početkom u 10,00 sati, u Velikoj sali Grada Zenica, Trg BiH broj 6.

Na dnevnom redu su izvještaji javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zenica, zatim imenovanje članova stalnih radnih tijela (komisija) Gradskog vijeća, te članova Ocjenjivačkog suda i Etičke komisije.

Tako će vijećnici razmatrati dokumente o poslovanju u 2019. i planu poslovanja za 2020. godinu za više preduzeća., Ne, ne radi se o kucačkoj ili slovnoj omašci. U priloženom materijalu nema pojašnjenja zašto ovi izvještaji nisu bili predstavljeni u 2020., odnosno po redu u prethodnoj godini i pred predhodnim sazivom Gradskog vijeća.  Ipak, najnesvrsishodniji dio je usvajanje planova za 2020. i to šestog dana u 2021. godini., kada počinje priprema i objava izvještaja za 2020. Nabrojati ćemo kome će se razmatrati i vjerovatno usvojiti izvještaji i planovi:

– Regionalna deponija Mošćanica, JP Vodovod i kanalizacija,  JP Grijanje, JP Zenicagas, JP za prostorno planiranje i uređenje Zenica, JU Dom-porodica, Gradska narodna kuhinja, JU Centar za socijalni rad, JU Dom za stara lica, Zenička razvojna agencija ZEDA, JP Gradsko groblje (za 2018. i 2019.) JP Tržnica, JP Parking-servis…

Materijali za predloženi dnevni red nalaze se na web stranici Grada Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno