Nogomet

U Slobodi optimizam pred Čelik: Mi zaslužujemo Premijer ligu, ali i oni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Slobodi optimizam pred Čelik: Mi zaslužujemo Premijer ligu, ali i oni- Pred Slobodom je novi važan ispit u borbi za prvaka u Prvoj ligi FBiH.

Sutra od 17 sati na Tušanj stiže NK Čelik, a Slobodi ‘igraju’ samo tri boda. Prednost nad Stupčanicom je samo tri boda i sigurno će tim iz Olova čekati svoju šansu u završnici sezone.

Sloboda je u prošlom kolu remizirala kod Gornjeg Rahića, a na današnjoj press konferenciji nije bilo šefa struke Zlatana Nalića.

Medijima su se obratili Darko Mitrović, trener u stručnom štabu Nalića, te Haris Dilaver i mladi Faris Jašarević.

“Ispred nas je utakmica starih rivala. Oba tima zaslužuju da igraju Premijer ligu, ali sada se nalaze tu gdje se nalaze. Čelik je u sredini tabele, imaju uvijek veliku podršku navijača i sigurno će tako biti i u Tuzli.

Što se tiče nas, znamo šta nas čeka i znamo šta je naš cilj. Moramo izaći na teren maksimalno fokusirani, kako bi zabilježili nova tri boda i nastavili put ka Premijer ligi. Imali smo problema sa povredama ranije, a sada možemo računati na skoro sav roster u punom kapacitetu. Imamo još nekih nedoumica, ali ima vremena do sutra da odredimo početni sastav. Siguran sam da će ko god izađe na teren opravdati očekivanja i da upišemo tri boda”, rekao je Mitrović.

Dotakao se i Čelika.

“Radili smo skauting, kao i za svaku drugu ekipu. U gostima igraju 5-3-2, neće biti lako to probiti ako se spuste nisko. Imali smo te stvari u prethodnim utakmicama, uspjeli smo riješiti, te mislim da i sada imamo odgovore. Nedostajat će im Mašić, te defanzivac Bajramović. Oni će doći da igraju, nisu se nigdje branili…”.

Riječ je dobio i Dilaver.

“Mi smo spremamo kao i za svaku utakmicu, dolazi nam atraktivan protivnik i to je duel starih rivala. Oni će doći da se nadigravaju, očekuje nas dobra utakmica i siguran sam da se Čelik neće braniti.

Igrači koji istrče sutra će dati maksimum, a ja pozivam navijače da nas podrže, oni mogu prelomiti utakmicu i očekujem da dođu u većem broju nego do sada. Želimo tri boda, ovaj klub zaslužuje Premijer ligu,a to mislim i za Čelik”.

Medijima se obratio i mladi Jašarević.

“Gladni smo uspjeha, vidjeli smo to tokom trenažnog procesa. Čelik je atraktivan protivnik, a nadam se velikoj podršci naših navijača. Nadam se da će uživati u našoj predstavi”.

Meč na Tušnju igra se od 17 sati, a na centru će se naći Emir Omerhodžić iz Sarajeva. Omerhodžić je sudija koji je bh. sportskoj javnosti poznat po meču iz prvog dijela sezone kada je dosudio čak tri jedanaesterca za Goražde u duelu protiv Budućnosti.

Isključio je i jednog igrača gostiju, no opet Goražde nije uspjelo do pobjede (1:1).

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno