Info

U sljedeća tri dana moguće bujične poplave u ZDK, TK i USK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za vodno područje rijeke Save je upozorila na moguće bujične poplave u slivovima Krivaje, Spreče, Usore, Tinje, Une i Sane.

Kako su saopćili, prognozira se rast vodostaja usljed novih padavina na srednjem i donjem dijelu sliva Bosne u periodu od danas do 2. juna. Kao posebno vanredno hidrološko stanje u sljedeća tri dana istakli su srednji i donji dio sliva Bosne te sliv Une i Sane.

Konkretnije, upozorenje se odnosi na područja općina u Zeničko-dobojskom kantonu, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu. Pozvali su nadležne institucije da prate situaciju na terenu, postupaju s ovlaštenjima i provedu mjere zaštite od poplava.

Nadležne službe civilne zaštite treba da, kako su napomenuli, upozore stanovništvo područja uz rijeke, koje nemaju izgrađene zaštitne vodne objekte, da je opasno prilaziti obalama s obzirom na to da je moguć rast dubina i brzina tečenja vode te da ih pravovremeno obavijeste sa uputama i smjernicama.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno