Zenica

U Skupštini Kantona održan seminar za zastupnike o integriranom razvoju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Skupštini Kantona održan seminar za zastupnike o integriranom razvoju  – Danas je u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona održan seminar na temu planiranja i upravljanja razvojem. Seminar je održan u koordinaciji Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona, a u okviru zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP), Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), odnosno  projekta Podrška pripremi za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora, kojeg finansira Vlada Švedske a implementira UNDP.

Pozivi za današnji seminar su upućeni svim zastupnicima Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Komisiji za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku, budžet i finansije Skupštine, te Komisiji za ravnopravnost spolova, ljudska  prava i građanske slobode.

Cilj seminara je podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti izabranih kantonalnih zvaničnika, a posebno zastupnika u Skupštini kantona za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju kantonalnih razvojnih strategija. Prisutni na današnjem seminaru su mogli saznati više o  pozadini i specifičnostima upravljanja razvojem u Kantonu, ciljevima održivog razvoja i potrebi njihove integracije u strateške dokumente, te ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem.

Današnji seminar je održan uz poštivanje, obaveznu primjenu i striktno pridržavanje odgovarajućih preventivnih epidemioloških mjera u cilju maksimalne zaštite zdravlja svih prisutnih, te poštivanja naloženih mjera, naredbi i preporuka od strane nadležnih organa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno