Info

U sjedištu ZDK potpisana dva vrijedna ugovora o postavljanju signalizacije i cestovne opreme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu ZDK potpisana dva vrijedna ugovora o postavljanju signalizacije i cestovne opreme – Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i direktor Kantonalne direkcije za ceste koja djeluje u sastavu ovog ministarstva Rasim Kovač potpisali su danas u sjedištu ZDK-a sa izvođačima radova dva ugovora ukupne vrijednosti 529.359,48 KM.

Sa Kadrijom Muratovićem, direktorom preduzeća Sacom d.o.o. Sarajevo potpisan je ugovor o realizaciji projekta nabavke i postavljanja vertikalne saobraćajne signalizacije i cestovne opreme na regionalnim cestama R 445 dionica Karaulsko Polje-Kakanj-Visoko-Podlugovi i R 474 M-17-Perkovići-Novi Šeher-Tešanj-Jelah-granica Federacije. U pitanju je 304.785,00 KM vrijedan projekt koji će doprinijeti poboljšanju sigurnosti na pomenuta dva regionalna pravca.

Također, sa Edinom Porobićem, direktorom preduzeća „Porobić“ d.o.o. Zavidovići, potpisan je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta i izgradnji pješačke staze u naselju Ulišnjak, općina Maglaj, na regionalnoj cesti R-465 dionica Zavidovići-Maglaj, lokalitet Ulišnjak. Vrijednost ovog projekta iznosi 224.574,48 KM, a u pitanju je sanacija klizišta koje datira od prije dvadesetak godina, te se ovime prevenira štetno djelovanje na putnu infrastrukturu koja se nalazi u blizini klizišta.

„Sigurnost građana je naš prvenstveni cilj i primarna orijentacija te su ovo projekti koje realiziramo u cilju postizanja povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju na regionalnim cestama širom Zeničko-dobojskog kantona“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Sa preduzećem Porobić d.o.o. Zavidovići je potpisan i ugovor o izvođenju dodatnih radova na trajnoj sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R 444 dionica Podlugovi-Breza-Vareš, lokalitet Vrankamen, a kojima će trajno biti sanirano klizište koje se nalazi pored regionalne ceste R444 na lokalitetu Vrankamen kod Breze.

Pres služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno