Biznis

U Sindikatu “Željeznica FBiH” ogorčeni zbog budžeta: Računajte na štrajk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samostalni sindikat izvršnog osoblja „Željeznica FBiH“ reagirao je na informaciju da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio prijedloge amandmana na budžet FBiH, kojim se “skida” 10 miliona KM od Željeznica FBiH.

– Upozoravamo sve aktere i zastupnike u Federalnom parlamentu da ovim direktno ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije – navode iz Sindikata.

Napominju da su “zastupnici ovim činom probudili bijes radnika, te da će oni kao Sindikat sigurno zauzeti stav i neće dozvoliti nikakvo političko prepucavanje preko Željeznica FBiH”.

– Ovaj Sindikat ne interesuje politika nego radnik i kompanija. Izvršno osoblje je ono koje ima sve poluge da zaustavi saobraćaj, a to će se sigurno desiti u slučaju da ovaj amandman bude usvojen – navode iz Sindikata.

Napominju da željezničari imaju najmanje plaće u državi, da se trenutno kreće u pregovore za novi kolektivni ugovor, a da ovim činom zastupnika samo radnici mogu biti oštećeni.

– To nećemo dozvoliti i računajte na štrajk i zaustavljanje željezničkog saobraćaja, a time i kolaps privrede u cijeloj Bosni i Hercegovini – navode iz Sindikata na čijem čelu je Neždad Ćosić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno