Naše

U PU Zenica vrše izdavanje “lični karti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U PU Zenica vrše izdavanje “lični karti” – Priče o šalterskim službenicima/službenicama slične su ili iste širom balkanskih prostora. Jedni ih hvale, drugi ih kude. Ovih drugih znatno je više, a mnoge posebno nervira bahatost i odbijanje bilo kakvog ozbiljnijeg dijaloga kod značajnog broja žargonski nazvanih  “nedodirljivih šalteruša”.

Zeničanka L.P. danas nam šalje zanimljivu fotografiju iz Šalter sale Policijske uprave I Zenica. Nakon što je primjetila da se na šalteru broj 6. vrši “izdavanje lični karti”, a ne ličnih, nepismenost, neznanje ili samo štamparsku grešku u natpisu uredno je “prijavila” službenici, ali je odgovor bio neočekivan.

-Bahato, bezobrazno i nepristojno mi je odgovoreno, u stilu da oni znaju svoj posao i ko sam ja da prigovaram, iako se radilo o nepismenosti. Poznato je svim posjetiocima šaltera da se bilo kakva greška s ove strane šaltera brutalno kažnjava tako da moramo iznova pisati formulare, pa i plaćati takse. Ne jednom mi se dogodilo da čak plaćam i tuđe greške, njihove pri unosu u računar i slično. Ako ne znaju kako da vrše izdavanje LIČNIH karti, šta tek unose u knjige, rekla nam je ova sugrađanka.

– Natpisi, službene oznake, uputstva građanima su “ogledalo” svake službe, a očekujemo da će se tako ubuduće ponašati i nadležni u Šalter sali Policijske uprave, mjestu gdje se svako slovo, broj treba dvaput provjeriti, prije nego bude javno “upisano”. pošaljite nam i vi vaše slične zabilješke i primjedbe, sa ili bez fotografija iz nadležnih službi, a mi ćemo ih rado objaviti u našoj Žutoj minuti.

licnikarata02



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno