Biznis

U prošloj godini u BiH izdato 256 rješenja za uvoz oružja i vojne opreme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće ministara usvojilo je danas informaciju o provođenju Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme za prošlu godinu, u kojoj se navodi da je u tom periodu izdato 757 rješenja kojima se odobrava kretanje oružja i vojne opreme.

Od ukupnog broja izdatih rješenja u prošloj godini za izvoz je bilo 501, a za uvoz 256 rješenja, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Na sjednici je danas usvojena i informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period od januara do decembra prošle godine, koju će Ministarstvo finansija i trezora dostaviti Paralamentarnoj skupštini BiH.

Prema Informaciji, od planiranih 2.450.000 KM sredstava tekuće rezerve u prošloj godini odobreno je ukupno 1.217.735 KM, od čega je realizovano 1.217.703 KM.

Vijeće ministara zadužilo je Službu za zajedničke poslove institucija BiH da obezbijedi adekvatan skladišni prostor za skladištenje izbornog materijala.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH zatražila je od Službe za zajedničke poslova institucija BiH da bude obezbijeđen prostor u vlasništvu BiH za potrebe skladištenja izbornog materijala, radi sprovođenja ranijih zaključaka Vijeća ministara i ostvarivanja budžetskih ušteda.

Iz budžeta institucija BiH za ove namjene je od 2003. godine do 10. maja ove godine izdvojeno 1.980.000 KM, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno