Zločini

U pretresu u Klopču pronađena veća količina droge

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga kontinuirano provode aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

U tom kontekstu, dana, 17.01.2024. godine koordiniranom akcijom policijskih službenika Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Policijskih službenika policijske stanice Kakanj na području općine Kakanj slobode je lišeno lice N. A. rođen 1980. godine iz Zenice, gdje je tom prilikom kod istog pronađen upakovan sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu.

Nakon toga u koordinaciji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, Zenica izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija koje isti koristi, u Zenici u ulici Hadžije Mazića put, gdje je tom prilikom pronađena značajna količina opojne droge i to:

  1. Upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 1 kg,
  2. Više pakovanja biljne materije koja asocira na opojnu drogu ” Marihuana”, spremnih za uličnu prodaju i
  3. Jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon izvršenog pretresa N.A. je sproveden u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 18.01.2024. godine uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH osumnjičeno lice N.A. je predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno