Biznis

U posjeti uspješnima: Tri zeničke kompanije razvijaju vlasite brendove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine posjetili su tri kompanije u Zenici – Interplastica d.o.o, Kloko, i Meridijan d.o.o.

Tokom posjeta je razgovarano o trenutnim aktivnostima Komore za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u BiH te poslovanju ovih kompanija.

Interplastica d.o.o Zenica, osnovana 2016. godine, predstavlja spoj njemačkog znanja i bh. industrijske tradicije. Ova kompanija se ističe razvojem procesa i proizvoda u ekstruziji te uslugom serijskog ekstrudiranja plastičnih profila. Posebno se ponose svojim proizvodom za vanjsku podnu oblogu od recikliranog kožnog materijala i plastične mase, koji predstavlja inovaciju na tržištu.

Akcenat u poslovanju Interplastica d.o.o. je proizvodnja proizvoda od plastičnih masa (primarno ekstruzija) za potrebe međunardnih i ino partnera u oblasti građevinarstva, sanitarnog programa, elektro programa, kanalskih sistema, cijevnih sistema kao i specifičnih proizvoda razvijenih na zahtjev kupaca.

Kloko, s ergonomskim nosiljkama koje rastu s bebom, postavlja standarde u Bosni i Hercegovini. Ove nosiljke, dizajnirane i ručno proizvedene, osiguravaju pravilan položaj bebe za njen zdrav razvoj. Kloko također aktivno promovira nošenje djece kao temelj roditeljstva koje gradi jake emocionalne veze između djece i roditelja, stvarajući tako bliske porodice.

U međuvremenu, „Kloko dizajn studio“ je proširio asortiman proizvoda pa osim nosiljki, asortiman proizvoda čine i: marame za nošenje djece, jaknice za nosiljke, te baby poklon setovi. Danas je Kloko poznat brend, omiljen roditeljima i djeci. Ovaj brend opisuje pet riječi i to, kvalitet, sigurnost, udobnost, bliskost i sloboda pokreta.

Meridijan d.o.o, prisutan na tržištu od 1991. godine, zastupa renomirane talijanske i slovenačke brendove. Meridijan je u BiH zvanični zastupni talijanske firme CSP INTERNATIONAL FASHION GROUP koja je proizvođač čarapa i intimnog rublja u linijama: Sanpellegrino, Oroblu i Lepel, te zvanični zastupnik slovenačkog brenda POLZELA. U BiH distribuira i vlastiti brend – MERIDIJAN.

Osim toga, Meridijan je zvanični zastupnik belgijske kompanije LANAFORM@ koja se bavi kozmetikom, ortopedijom i medicinskim proizvodima. Njihova dugogodišnja prisutnost na tržištu i partnerstva s renomiranim kompanijama čine ih važnim igračima u sektoru. Ova kompanija danas proizvodi vlastita 24 artikla. Brend Meridijan ima prepoznatljivo pakovanje kojeg krase ilustracije gradova Bosne i Hercegovine, koje su vezali za naziv artikla.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno