Info

U ponedjeljak u FBiH: Dan žalosti zbog ubistva dvojice policajaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak u FBiH: Dan žalosti zbog ubistva dvojice policajaca –  Vlada Federacije BiH na telefonskoj sjednici donijela je odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar, proglasi za Dan žalosti u ovom entitetu zbog ubistva dvojice policajaca. Kako je rečeno, odluka je donesena na prijedlog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje – C faza, u blizini tržnog centra “Bingo”, u petak ranu ujutro, zasada nepoznati počinitelji, zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila. Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno