Ljudi

U pola godine oženila se braća Duvnjak: Političar Jasmin i nogometaš Armin obradovali roditelje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U pola godine oženila se braća Duvnjak: Političar Jasmin i nogometaš Armin obradovali roditelje

Braća Duvnjak, političar Jasmin koji je predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i nogometaš Armin, nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u posljednjem kolu Lige za opstanak nosio kapitensku traku u pobjedi svog Čelika u Doboju kod Kaknja nad ekipom Mladosti, oženili su se u razmaku od pola godine.

Na taj način unijeli su puno radosti u dom Duvnjaka u zeničkom naselju Crkvice i učinili ponosnim svoje roditelje, majku Vasviju i oca Izudina. Obojica su stali na ludi kamen sa lijepim i obrazovanim djevojkama, Zeničankama. Prvo se oženio mlađi Armin. Ovim činom očigledno se ohrabrio i stariji brat Jasmin, te ubrzo uplovio u bračne vode. Mlađi brat oženio je Eminu, diplomiranu inženjerku građevine, a stariji brat oženio je Medinu, diplomiranu ekonomisticu.

Vjenčanja su bila u Gradu Zenica, a i šerijatsko u Sultan Ahmedovoj džamiji. Oba puta uz prisustvo velikog broja prijatelja i rodbine. Kod Armina gosti, uz rodbinu, uglavnom sportaši (Kenan Horić, Albin Halač, Haris Milak…), a kod Jasmina političari (zvaničnici SDA: Šefik Džaferović, Nezir Pivić, Ramo Pivić, Spahija Kozlić, Jasmin Imamović, Mensur Sinanović, dr.Ibrahim Šišić, te Mirsad Čamdžić iz Naše stranke). Posebno ushićeni i veseli bili su roditelji Izo i Vasva, koji očekuju uskoro i radost prve unučadi.

– Igrao sam u BiH, Češkoj, Gibraltaru… No, potpisani ugovor (potpis na vjenčanju; op.a.) sa mojom suprugom Eminom je dosad najvažniji ugovor u mome životu, kazao je sa smješkom na licu Armin.

Jasmin je objasnio da se na vlastitom vjenčanju zbunio i na pitanje matičarke da li pristajate da stupite u brak sa Medinom, kazao “ZA, umjesto DA”. Prijatelji su to sve potvrdili dizanjem listića na kojim je pisalo ZA, a brojati ih nije trebalo s obzirom da su i matičarka i sve zvanice na vjenčanju to proglasili “jednoglasnim usvajanjem”.

– Armin je, istina, u nekoliko navrata ponio kapitensku traku svog Čelika, ali samo on zna da li je glavni u kući. Ja volim sport, posebno Čelik i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i nadam se da utakmica nogometnih BiH zmajeva protiv Crne Gore u Zenici neće i meni, doduše kao navijaču – zbog bračnih obaveza – biti oproštajna, kao što je našim legendama Emiru Spahiću, Vedadu Ibiševiću i Zvjezdanu Misimoviću. Smatram da će, ipak, biti sve OK, jer se držimo mudrog savjeta našeg prijatelja prof. Enesa Bikića, koji nam ja kazao da je “žene bolje poslušati, nego slušati i onda nemaš problema!” objasnio je Jasmin Duvnjak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno