Info

U planu postavljanje punjača za električna vozila na autoputevima u regiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U planu postavljanje punjača za električna vozila na autoputevima u regiji – Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko je na Samitu 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe koji se održava u Skoplju inicirao uključivanje BiH u projekt Green Balcanica, koji podrazumijeva gradnju e-punionica na koridoru Ljubljana – Zagreb – Beograd – Priština – Tirana – Dubrovnik – Zadar – Kopar, te se u sljedećem periodu očekuju intenzivne aktivnosti o ovom pitanju.

Na marginama Samita 100, ministar Jusko i tajnik ministarstva Igor Pejić održali su bilateralni sastanak s komesarkom za promet Violetom Bulc, priopćeno je iz resornog ministarstva.

Komesarka Bulc je izrazila posebno zadovoljstvo postignutim značajnim napretkom u oblastima iz nadležnosti Ministarstva i projektima koje ono inicira i vodi. Ministar Jusko i sekretar Pejić su predstavili komesarki Bulc status infrastrukturnih i ostalih projekata te načelno usaglasili drugi kvartal 2018. godine kao termin službene posjete komesarke Bulc Bosni i Hercegovini.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno