Politika

U petak se u Zenici osniva nova politička stranka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečana ceremonija osnivanja novog političkog subjekta Snaga naroda će se održati u petak, 14.7.2023. godine, u prostorijama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, s početkom u 18 sati.

Na ceremoniji će, kako su najavili iz Snage naroda, biti prezentiran program, ciljevi i aktivnosti političkog djelovanja.

– Svjesni ozbiljnih poteškoća koje negativno utječu na svakodnevni život i budućnost naših građana, politička stranka Snaga naroda, s jasnim ciljevima i vizijom, odlučna je izvršiti sve tražene evropske političke i ekonomske reforme, te pružiti demokratiju, mir, sigurnost i blagostanje svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine, kako bi svi zajedno imali bolju i prosperitetniju budućnost u zajednici evropskih država.

U vremenu kada se čini da univerzalne i ljudske vrijednosti gube svoj smisao i značaj, Bosni i Hercegovini su prijeko potrebne nove i svježe snage unutar političkog miljea, koje su odlučne u saradnji sa demokratskim snagama i podrškom evropske zajednice napraviti krupne društveno-političke promjene u sadašnjosti zarad bolje budućnosti – saopćili su iz Snage naroda.

Odlučni su i ustrajni, kako navode, u političkoj i institucionalnoj borbi protiv ekspanzije političkog licemjerja, nesavjesnog, neodgovornog, neintelektualnog i nestručnog pristupa krucijalnim pitanjima koja se tiču sudbine naših naroda i građana.

– Ne želimo se isuviše osvrtati na prošlost, već se predano posvetiti našoj budućnosti. Vjerujemo u pravo i pravdu oličenu u činjenici da Bosna i Hercegovina sa novim i perspektivnim generacijama i podrškom prijateljskih zemalja i porodice evropske unije mora doživjeti političku, društvenu i ekonomsku renesansu – zaključili su.

Jedan od osnivača ove stranke je federalni zastupnik Arnel Isak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno