Nogomet

U petak radio noćnu smjenu, u subotu vodio omladince, a danas srušio Budućnost u sudijskoj nadoknadi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 13. kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Budućnosti iz Banovića. U veoma zanimljivom meču na kraju pobjedu je slavila domaća ekipa i to golom kapitena Aladina Isakovića u 93. minuti za konačnih 2:1. Nakon današnje pobjede Čelik je osmi sa 18 bodova na svome kontu.

Današnja utakmica bila je veoma zanimljiva, a posebno to što je kapiten Aladin Isaković ponovo postigao gol u posljednjim trenucima utakmice i donijelo velika tri boda svojoj ekipi, zanimljivo da je isti igrač u 2. kolu protiv Radnika iz Hadžića također zabio gol i to u 97. minuti za tada konačnih 1:1. Osim ta dva gola, na Isakoviću je sviran i jedanaesterac u utakmici protiv Tomislava, kada je Čelik odigrao 2:2 također na Bilinom polju.

Ono što je zanimljivo za ovog 38-godišnjeg igrača jeste što je u petak radio noćnu smjenu u BH Pošti, gdje je počeo prije nekoliko mjeseci raditi, da bi već sutradan iz noćne smjene uputio se u Tešanj zajedno sa pjetlićima NK Čelik, čiji je trener već dvije godine.

Na turniru u Tešnju njegova selekcija je osvojila drugo mjesto, a turnir je završen kasno uvečer. Kako je preuzeo najmlađu selekciju kluba s Bilinog polja, njegova ekipa je u posljednjih godinu dana osvojila 10-tak medalja sa turnira širom BiH.

Danas je ipak Isaković, iako ne trenira redovno s trakom oko ruke odigrao cijeli meč i u posljednjim sekundama utakmice pogodio glavom za veliko slavlje Čelika i tri boda koja će im mnogo značiti uoči posljednje dvije utakmice u ovoj polusezoni.

O stoperu Čelika se manje-više sve zna, jedan je od rijetkih igrača koji je u svojoj karijeri igrao na svim pozicijama od odbrane do napada, a iako u poznim igračkim godinama još dosta znači za ekipu s Bilinog polja i mlade igrače Zeničana, kojima je potrebno da imaju nekoliko starijih, iskusnih igrača uz sebe kako bi stekli neophodno iskustvo i napredovali u svim segmentima nogometne igre.

U narednom kolu Čelik će na gostovanje u Srebrenik, dok će u posljednjem kolu na Bilinom polju dočekati tim Zvijezde.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno