Zabava

U petak na Vranduku “Noć rock’n’roll-a” Vranduk 2017

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak 28.7. na Vranduku osma po redu „Noć rock’n’roll-a” Vranduk 2017. –  Udruženje estradnih umjetnika zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i ove godine organizuje u Vranduku „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, osma manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u petak 28.jula 2017.godine od 18 sati. Ulaz je besplatan.
O ovome smo pisali na sljedećem linku: https://www.zenicablog.com/foto-noc-rocknrolla-28-jula-na-Vranduku/

-Dakle, Vranduk će po osmi put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.
Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom-, kazao je Nisvet Abdulović, predsjednik Udruženja estradnik umjetnika ZDK i menađer ovog projekta.

Pored nekoliko standardnih rock bendova sa ovih prostora, koji se već tradicionalno, svake godine, predstavljaju na predivnoj vrandučkoj tvrđavi poput TAXI BAND IZ ZENICE, EXTRA 2000 iz TRAVNIKA, u petak bi trebali nastupiti i ROCK-UP, ZE SELEKCIJA, HEY JOE i HAMDIJA ĆUSTOVIĆ, te gost iznenađenja.

Kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 20 bendova iz 10-ak gradova.
Nabrojat ćemo neke od dosadašnjih učesnika: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica), ROK GRUPA Doma kulture Žepče, “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk), “TAXI BEND” (Zenica), “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”, “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gost Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, ZE- SELEKCIJA, specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja…

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave.

Tekst i foto arhiva: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno