Info

U okviru 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo održana humanitarna aukcija: Sredstva od prodaje rekvizita košarkaške reprezentacije BiH su donacija Roditeljskoj kući u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedavno održani, 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo, osim smotre najboljih filmskih ostvarenja mladih stvaralaca, svojim posjetiocima je pružio i priliku da pokažu humanost učešćem u dobrotvornoj aukciji sportskih rekvizita košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Idejni tvorac i pokretač ove inicijative je kompanija Telemach BH, generalni sponzor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i svih košarkaških selekcija BiH.

Na aukciji su ponuđeni rekviziti košarkaške reprezentacije sa potpisima sportista. Sredstva prikupljena prodajom pomenutih rekvizita donirana su Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka s ciljem podrške radu Roditeljske kuće u Sarajevu i stvaranju boljih uslova za boravak oboljele djece i njihovih porodica.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u aukciji i izdvojili sredstva u plemenite, humane svrhe.  Liječenje raka je dugotrajan, složen i neizvjestan proces. Svjesni smo pozitivnog utjecaja porodičnog okruženja i tople, kućne atmosfere na opće stanje oboljelih, tako da je naša podrška Roditeljskoj kući neupitna. Iako bismo to silno željeli, mi ne možemo učiniti da bolest nestane, ali možemo svim tim malim herojima i njihovim bližnjima poručiti da nisu sami te da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da olakšamo barem jedan segment njhove borbe za ozdravljenje“, istakao je Admir Drinić, CEO  Telemach BH.

Telemach BH je prijatelj Roditeljske kuće od njenog starta i ponosni inicijator podrške radu pojedinačnih apartmana za porodice, među kojima je i Telemach soba, što olakšava sistem samoodrživosti ove institucije. Posvećenost ovom projektu, skupa sa Telemach fondacijom, kompanija Telemach BH pokazuje i kontinuiranim obnavljanjem ugovora o saradnji s Udruženjem Srce za djecu koja boluju od raka, u okviru kojeg su tokom posljednjih nekoliko godina realizirane brojne aktivnosti u cilju podrške Roditeljskoj kući.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno