Ostali sportovi

U Neumu završeno 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Neumu završeno 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu –Tri medalje za zeničke šahiste

U organizaciji Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog Saveza Herceg-Bosne, u Neumu, hotel Zenit, odigrano je 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu.
Među učesnicima su bili i mladi šahisti zeničkog ŠK Čelik, predvođeni trenerom intermajstorom Goranom Trkuljom, kao i dvije šahistkinje iz ŠK Napredak Zenica.

U konkurenciji djevojčica nastupile su Lorena Čerkez (Ž-10) i Lana Zakić (Ž-12). Lorena i Lana su osvojile treća mjesta, s tim da je Lorena imala rezultat od 8 poena, kao i Maša i Milana Babić, a u naknadnom razigravanju zauzela treće mjesto. Dino Marković je, takođe, osvojio treće mjesto u kategoriji M-18.

U kategoriji M-16 Nedim Šestić i M-10 Orhan Bečić osvojili su šesta mjesta, kao i Dajana Ramljak u (M-14) iz Napretka. Osmo mjesto osvojila je Adna Agičević (Ž-16) iz Napretka.
U ŠK Čelik su zadovoljni sa tri medalje od pet takmičara.

Prvoplasirani u svim kategorijama dobili su pehar, a po tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama su dobili diplome i medalje. Po dva prvoplasirana (dvije prvoplasirane) do 8, do 10, do 12, do 14, do 16 i do 18 godina stekli su pravo nastupa na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Pobjednik (pobjednica) bira na kojem od dva prvenstva želi nastupiti. Prvak i prvakinja do 20 godina stekli su pravo nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

E.Imamović, Foto ŠK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno