Biznis

U Neum konačno stiže velika investicija: Bingo ulaže čak 30 miliona KM u hotel Zenit

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je sud donio odluku da se kompaniji Bingo omogući vlasništvo nad hotelom Zenit u Neumu, u bh. grad na moru stiže velika investicija.

Kako smo pisali prije nekoliko dana, Bingo je još prije osam godina pobijedio na tenderu za privatizaciju hotela Zenit, ali mu ulazak u posjed još nije omogućen. Ova trakavica sada će se konačno okončati nakon sudske presude.

No, ono što je još važnije, jeste da Neum čeka velika investicija koja će sigurno drastično promijentiti turističku ponudu jedinog bh. grada na moru, piše BiznisInfo.ba.

Naime, Bingo je u svojoj ponudi iz 2015. najavio da će u Zenit direktno investirati čak 30 miliona KM. Ovaj novac Bingo bi trebao uložiti u naredne tri godine.

Također, kompanija je najavila zadržavanje postojećeg broja zaposlenih ali i zapošljavanje čak 72 nova radnika.

Neum se posljednjih godina ubrzano razvija gradnjom apartmana. No, gradu je nedostajalo velikih investicija koje mogu dovesti do značajnijih promjena i privući veći broj turista.

Nema sumnje da će ovo biti jedna od takvih investicija koje je ovaj grad dugo čekao. Za očekivati je da će ovo biti početak velikih ulaganja u Neum i značajnijeg razvoja ovog grada koji je posljednjih godina sve posjećeniji.

Izvor: Biznis info



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno