Rekreacija

U nedjelju završnica pete Sezone Omladinske malonogometne Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju završnica pete Sezone Omladinske malonogometne Džematske lige – U nedjelju 29.10.2017. u sportskoj dvorani Bilmišće odigraće se završni turnir – FINAL 8 završnica 5. Sezone Omladinske malonogometne Džematske Lige sa početkom od 13:30.

Peta sezona Omladinske malonogometne lige je okupila 16 ekipa zeničke regije koje su se kroz dvije grupne faze borile za ulazak u Završnicu 5. Sezone. U prvom krugu kroz sistem 4 grupe po 4 ekipe prošlo je 12 ekipa tj. Iz svake grupe prvog kruga je ispala po jedna ekipa.

U drugoj fazi, 12 ekipa je podijeljeno u 3 grupe a u završnicu može ući samo 8 ekipa tj. Po dvije prvoplasirane iz svake grupe i dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Nakon završetka druge faze koja je igrana na parketu dvorane Bilmišće, prolazak dalje su izborile sljedeće ekipe: Pridražići, O.O.MIZ, Potok, Blatuša, Lokvine, Donja Gračanica, Stranjani i Tišina.

Završni turnir – FINAL8 će se igrati po turnirskom knock out sistemu a parovi ¼ finala su: Pridražići – Lokvine; Potok – Blatuša; Tišina – Donja Gračanica; Stranjani – O.O.MIZ.

Nakon odigranih utakmica ¼ finala slijedi nagradna igra za posjetioce sa vrijednim nagradama a zadatak je šutati na prazan gol sa pola terena. Nakon nagradne igre slijede dvije utakmice ½ finala, nakon čega se odigrava još jedna runda nagradne igre sa također vrijednim nagradama a zadatak za posjetioce je isti.

Šutanjem penala će se doći do trećeplasirane ekipe, a nakon završenih penala, na programu je veliko Finale sa planiranim početkom u 18:00. Nakon odigranog finala, slijedi ceremonija dodjele kako pojedinačnih nagrada,priznanja i pehara, tako i kolektivnih nagrada, priznanja, pehara i medalja za osvojena prva tri mjesta u 5. Sezoni.

Zahvaljujemo se na praćenju jedinog kontinuiranog projekta afirmacije mladih osoba kroz futsal u zeničkoj regiji koji traje već 5 godina.

O.O. Omladinske Malonogometne Lige Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno