Košarka

U nedjelju u Areni turnir za djevojčice „Ja sam košarkašica“

foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju u Areni turnir za djevojčice „Ja sam košarkašica“ – Ove nedjelje, 24. juna u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ biće održan košarkaški turnir za predpionirke uzrasta 2005.godište i mlađe. Organizator svog prvog turnira je novoosnovani ženski košarkaški klub iz Zenice, KK Jumper. Na turniru učestvuju sportski prijatelji KK Jumper, iz Teslića, Konjica, Viteza, Turbeta i Travnika. Ekipe su podjeljene u dvije grupe po tri ekipe.

U grupi A su domaćini KK Jumper iz Zenice, OKK Vitez  i KK Bersellum iz Turbeta (igraju na terenu A).

Grupu B čine KK WBS Teslić, ŽKK Konjic i KK Travnik (teren C). Raspored i satnica utakmica pogledajte ovdje:

Utakmice grupne faze će biti odigrane na poprečnim terenima A i C Arene Zenica, a utakmice za plasman za prvo, treće i peto mjesto će biti odigrane na centralnom terenu gradske Arene.

Otvaranje turnira zakazano je za nedjelju u 9,30 sati, a prva utakmica u 10,00 sati.

Oko 18 sati predviđeno je zatvaranje turnira, te podjela pehara i medalja.

Inače, KK Jumper iz Zenice osnovan je 11. septembra 2017.godine.  Osnivač, a ujedno i predsjednik kluba je profesor sporta i tjelesnog odgoja Almir Omerčević – Mirče. Pored osnivača podjednako značajnu ulogu u realizaciji svih klupskih ideja pruža dipl.ing. Sabahudin Budo Đuherić, te treneri Vedran Kulalić, Mia Hajder i Nejra Mujčić. Klub broji nekih 40-tak djevojčica uzrasta 2005-2010 godišta –, javili su nam iz KK Jumper.

Organizatori turnira, KK Jumper, pozivaju sve prijatelje sporta da podrže ovaj njihov prvi turnir, te svojim prisustvom uveličaju ovu lijepu sportsku manifestaciju. Turnir ima za cilj stvaranje prijateljstva između bh. klubova, kao i cjelodnevnog druženja i upoznavanje djece.

E.Imamović; Foto KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno