Zenica

U nedjelju još jedna izložba slika u okviru Cabaret Winter Festa

U nedjelju još jedna izložba slika u okviru Cabaret Winter Festa – Nakon što smo najavili koncert kultnog zeničkog rock benda GONG i njihovog gosta večeri Dade Topića, koji će se održati u petak, 14.12.2018. u Cabaret clubu u okviru festivala Cabaret Winter Fest, koji organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, najavljujemo šestu noć.

“Riječ je o trećoj izložbi slika, od ukupno 4, koliko će ih biti na festivalu, a svoja djela javnosti će predstaviti Nataša Vukadin, umjetnica iz Uskoplja. Njena djela su posebna jer su primjetne snažne kompozicije i crtački elementi, karakteristični za modernizam koji je prisutan kod Nataše Vukadin u kontinuitetu. Izložba će se održati u Cabaret clubu koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa početkom u 19:30 i naravno ulaz je slobodan kao i za sve ostale programe koje organizujemo” – kažu Petrovići.

Nataša Vukadin rođena je 18.01.1983.god. u Jajcu. Odrasta u Vlasotincu- Srbija gdje od malih nogu pokazuje veliki talentat za crtanje i već u osnovnoj školi prepoznaju njen talenat i kreativnost i zbog toga dobija brrojne nagrade i priznanja. Sa svojih 10 godina prvi put učestvuje i predstavlja svoju osnovnu školu na dječijoj likovnoj koloniji- „Na krilima mašte“ 1995 god. Vlaina, Srbija.

Upisuje srednju Umetničku školu u Leskovcu (Srbija) na smjeru Tehničar dizajna grafike i propagande 2002 god. i tu se rađa njena nova ljubavi prema dizajnu.
Učestvovala je na 27 seminara vezanih za rukovođenje organizacija i udruženja, 3 Internacionalna seminara: -,,Europe in the Move!“ Contact- Making Seminar 2004 Europske Unije u Rumuniji, Open fun football schools 2004-UEFA ,( Makedonija), Youth in Action, 2005. Vrnjačka Banja Srbija.
2013 završava IT Akademy- Dizajn novih medija na smjeru Print dizajn-Beograd, Srbija.

Do 2016. god. je bila poziciji sekretara Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline- ULUSD. Član upravnog odbora ULUSD-a. Član organizacijskog odbora. I. i II. Iternacionalne likovne kolonije- Bugojno. Predsjednica I. i II. likovnog konkursa za djecu Osnovnih škola na području Bugojna 2013 i 2014. i član Povjerenstva za ljudska prava, mlade i ravnopravnos spolova- G. Vakuf- Uskoplje. Glavna organizatorica “Izložbe Uskopaljskih umjetnika” u sklopu festivala “XVI., XVII., XVIII. i XX.USKOPALJSKE JESENI” u Uskoplju

Do sada imala 4 samostalne izložbe: 1. Samostalna izložba Galerija Kulturnog centra Vlasotince-Srbija 2003 god. 2. Samostalna izložba „XV. Uskopaljske jeseni“ 2011 god. G. Vakuf-Uskoplje, 3. Žena- pohlepno savršenstvo 2013 u Bugojnu, te u Zenici. Učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi i 15 likovnih kolonija i 5 bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem