fbpx
Sudske klupe

U naredna tri dana INZ Zenica i MUP ZDK-a organiziraju akciju pregleda vozila i opreme za prvu pomoć

mup zdk novi vozni park zenica 1

U naredna tri dana INZ Zenica i MUP ZDK-a organiziraju akciju pregleda vozila i opreme za prvu pomoć – U okviru obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći 2018. godine, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, provest će u naredna tri dana (utorak-četvrtak) zajedničku akciju, koja se prvenstveno ogleda u preventivnim pregledima vozila – učesnika u saobraćaju i njihove opremljenosti obaveznim setom prve pomoći.

Akcija će biti provedena u okviru niza mjera i aktivnosti kojim se nastoji povećati sigurnost svih, a prioritetno školske djece i omladine, te educiranja građana iz oblasti pružanja prve pomoći unesrećenim i povrijeđenim licima.

U tom kontekstu, policijski službenici će za vrijeme trajanja akcije, prilikom kontrola u saobraćaju i pregleda vozila, dijeliti vozačima promo materijal koji se tiče naznačenih aktivnosti. Više informacija o akciji bit će saopćeno na press konferenciji, koja će biti održana u utorak, 02.10.2018. godine, sa početkom u 09,30 sati, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, konferencijska sala, sprat II, ulica Trg BiH br.1.

Prva pomoć je važan korak u spašavanju života, smanjenju invaliditeta i povećanju šansi za preživljavanje. Lica koja se zateknu na mjestu saobraćajne nezgode u kojoj ima povrijeđenih lica su dužna povrijeđenim pružiti prvu pomoć. Ovakav pristup i djelovanje na mjestima saobraćajnih nezgoda je zaslužno za spašavanje većeg broja života.

Brzo djelovanje, poduzimanje odgovarajućih mjera, do dolaska profesionalnih ekipa, smanjuje smrtnost i daljnje povređivanje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010