Zenica

U Muftijstvu zeničkom organiziran prijem za autore najuspješnijih literarnih radova „Poslanikova porodica kao model življenja“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Muftijstvu zeničkom organiziran prijem za autore najuspješnijih literarnih radova „Poslanikova porodica kao model življenja“ – Danas, 09.11.2020. godine, u prostorijama Muftijstva zeničkog upriličen je prijem i dodjela nagrada i priznanja za tri najuspješnija literarna rada na temu: „Poslanikova porodica kao model življenja“ u okviru javnog poziva kojeg je objavilo Muftijstvo zeničko – Odjel za brak i porodicu.

Pravo učešća imali su učenici osnovnih škola od 6. do 9. razreda, a dostavljanjem svojih radova učešće je uzelo oko četrdeset učenika.

Komisija Muftijstva zeničkog izabrala je najuspješnije radove, a prvo mjesto osvojila je Nudžejma Skomorac, iz Zenice. Drugo mjesto pripalo je Asji Delić iz Zenice, a treće Zerini Zambaković iz Zavidovića.

Dodjeli nagrada pored dobitnica i njihovih roditelja prisustvovali su muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, koordinatorica muftijstva za Odjel za brak i porodicu profesorica Mevlida Adilović te glavni urednik Radija Islamske zajednice ”BIR” gosp. Ismet Bećar.

Nakon što je poselamio prisutne i zaželio im dobrodošlicu, muftija Dizdarević  čestitao je pobjednicama ističući da nam je jako važno umjetničko ili literarno izražavanje pogotovo danas kada je nažalost kultura čitanja i pisanja na jednom niskom nivou.

O tome koliko je važno imati uzora u svome životu govorila je profesorica Mevlida Adilović koja je iskazala posebno zadovoljstvo što se u literarnim radovima naših najmlađih kroz lični primjer moglo prepoznati da je Poslanik a.s. i njegova porodica uzor koji se zaista sa ljubavlju slijedi.

Glavni urednik Radija Islamske zajednice ”BIR” gosp. Ismet Bećar čestitao je Muftijstvu zeničkom na ovom projektu te kazao da je Radio Islamske zajednice uvijek na raspolaganju da medijski poprati ovako lijepe i tople priče.

H.P.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno