Info

U motela ALMY od sada možete pronaći i Dry Aged Beef

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novo u ponudi! U motela ALMY od sada možete pronaći i Dry Aged Beef, meso vrhunskog kvaliteta u vidu tri odreska: Rib Eye, T-Bone i Rump Steak.
Dry Age se koristi za poboljšanje dvije glavne karakteristike mesa: okusi/ili mekoća. Tokom Dry Age metode, sokovi u mesu se apsorbiraju i dolazi do hemijskih razgradnji proteina i masnih sastojaka, što rezultira intenzivnim okusom i teksturom.

RIB EYE DRY AGED
Smatran jednim od najukusnijih i najelegantnijih od svih odrezaka, rib-eye steak je odrezak glavnog mišića pričvršćenog na kralježnicu. Posebna privlačnost ovog odreska je ta da je mramoriran visokim postotkom intermuskularne masti, koja mu daje zajamčeni okus i sočnost.

T-BONE DRY AGED
T-Bone zapravo je dva odreska u jednom. Ne možete se odlučiti između bifteka i ramsteka? Upravo ste pogodili jackpot svih odrezaka. Također poznat i kao Porterhouse u Engleskoj, sočan i ukusan, sastoji se iz mekanog bifteka sa jedne i ramsteka sa druge strane kao i prepoznatljive kosti u obliku slova T.

RUMP STEAK DRY AGED
Rump Steak je odrezak govedine koji se nalazi na središnjem leđnom dijelu goveda i punog je karakterističnog ukusa. Rump Steak ima velike koristi od Dry Aginga, koje znatno doprinosi poboljšanju i punoći ukusa. Najbolje je poslužen slabo ili sredje pečen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno