Košarka

U Mejdanu kao nekada: Veterani Slobode i Zenice Metalno u 16 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas u Mejdanu kao nekada: Veterani Slobode i Zenice Metalno u 16 sati – Mnogobrojni sportski događai održavaju se u Tuzli povodom stote godišnjice osnivanja radničkog sportskog društva Sloboda.

Tako će sutra biti i u SKPC Mejdan, gdje će nastupati košarkaški veterani. Duel će biti između dva nekada ljuta rivala Slobode i Zenice Metalno.

Incijativa je pokrenuta od strane direktora Mejdana Jasenka Elezovića i Amira Delalića bivših igrača Slobode.

Dva kluba su vodili bitke za trofeje, i tražila se  karta više za utakmice u Mejdanu i na Bilmišću.

Pored Delalića i Elezovića za Tuzlake će sutra nastupiti Korlatović, Osmanović, Sakić, A. Hodžić, M. Hodžić, Imamović, Mekić , Nurkanović, Sijerčić…a na klupi će sjediti treneri Pilavdžić i Isabegović.

Za Zenicu Metalno igrat će Bečić, Raonić, Hodžić, Jovanović, Mulić, Delić, Opačak, Preldžić i drugi igrači iz tog perioda.

Utakmica je zakazana u 16 sati, poziv ljubiteljima košarke da na djelu ponovo vide igrače dva tima, koji su bili ljuti rivali za trofeje.

Nakon susreta, nastavlja se druženje u Mejdanu, gdje će nekadašnji igrači gledati utakmicu kvalifikacionu utakmicu za Euro 2020, između BiH i Finske koja se igra na “Bilinom polju” u Zenici.

N.S.

bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno