Info

U Kaloševiću kod Tešnja otvorena školska sportska sala vrijedna 573.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U OŠ “Abdulvehab Ilhamija” u mjestu Kalošević kod Tešnja svečano je otvorena školska sportska sala čija je izgradnja koštala 573.000 KM. Projekat su finansirali Općina Tešanj sa 306.900 KM, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) sa 231.000 KM, te Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) sa oko 35.000 KM.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić ovom prilikom istakao je da je ovo jedna od četiri fiskulturne sale čija je izgradnja započeta 2016. godine, a finansirali su ih Općina Tešanj i Zeničko-dobojski kanton sredstvima u ukupnom iznosu od oko 2,16 miliona KM.

Ranije je završena sala u OŠ “Mustafa Mulić” Šije, a prošlog mjeseca otvorene su fiskulturne sale u OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci i OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica. Općina Tešanj je za četiri sale izdvojila 1,16 miliona KM, Vlada ZDK 828.000 KM, UNDP 105.000 KM, dok je MZ Šije učestvovala u izgradnji tamošnje sale sa 70.000 KM.

On je naglasio da je saradnja Vlade ZDK-a i Općine Tešanj primjer dobre saradnje dva nivoa vlasti, na koji bi se trebale ugledati i druge lokalne zajednice u ovom kantonu.

– Vlada podržava projekte općina i gradova, a posebno kada lokalne zajednice žele sufinansirati projekte, kao što je slučaj u Tešnju. Na ovome nećemo stati, a već smo zajedno krenuli u izgradnju nove škole u Medakovu – rekao je ministar Kozlić.

Naveo je da je, pored ovih projekata, za rekonstrukciju i izgradnju školske infrastrukture u ZDK-u u 2020. godini planirano oko 12 miliona KM, od čega su veći dio sredstva kredita Svjetske banke, a predviđeno je utopljavanje, zamjena vanjske stolarije, krovova i kotlovnica te vanjsko uređenje u većem broju škola u ovom kantonu.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno