Ostali sportovi

U Kaknju počinju pripreme bh. odbojkašica za plasman na EP 2021.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Kaknju počinju pripreme bh. odbojkašica za plasman na EP 2021.- Nakon što je, selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stevan Ljubičić objavio uži spisak odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, danas je u prostorijama hotela “Kakanj” u Kaknju održana press konferenciju povodom nastupa BH odbojkašica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021 i CEV Srebrenoj ligi.

Prisutnima su se obratili predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, generalni sekretar Adnan Talić, direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija te direktor hotela “Kakanj” Amir Hadrović.

Nakon otvaranja press konferencije i uvodnih riječi generalnog sekretara Adnana Talića, prisutnim se obratio predsjednik Alija Fatić te naveo da je ovo velika prilika ali i iskorak za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine. Predsjednik Fatić je istakao da je veoma zadovoljan odzivom reprezentativki koje nastupaju u inostranim klubovima te da veoma ambiciozno ulaze u kvalifkacione turnire za Evropsko prvenstvo te turnire Srebrene lige.

Nakon obraćanja predsjednika Fatića, prisutnima se obratio direktor JU KSC Kakanj, gospodin Mirza Mušija koji je izjavio da je veoma zadovoljan i počašćen što je Kakanj domaćin priprema ženske seniorske reprezentacije. Mušija je također izjavio da je Kakanj dugi niz godina planirano ulaže u kulturu i sport te da je ovo pokazatelj da je ova općina na odličnom putu te da se nada da će Kakanj u budućnosti biti domaćin međunarodnih utakmica.

Nakon obraćanja medijima, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i direktor hotela “Kakanj” su potpisali ugovor o pružanju usluga ishrane i smještaja.

Bh. reprezentativke se okupljaju u Kaknju 20. aprila i u ovom gradu će boraviti do 3. maja kada putuju u Latviju(Daugavpils) na prvi kvalifikacioni turnir te se potom vraćaju u Zenicu i nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu.

U grupi F sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još se nalaze Slovenija, Češka i Latvija.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno