Biznis

U julu u Sarajevu četrdesetdrugo proglašenje evropskih najmenadžera

U julu u Sarajevu četrdesetdrugo proglašenje evropskih najmenadžera – Štampan novi broj časopisa EUROMANAGER koji je u potpunosti posvećen temi – kako prevazići ekonomsku krizu koju je proizvela pandemija koronavirus

Nakon detaljnog razmatranja daljih aktivnosti Evropske nezavisne agencije, Organizacioni odbor je odlučio: u julu će se u Sarajevu, ukoliko ne bi došlo do pogoršanja stanja sa epidemijom koronavirusa, održati 42. Ceremonija proglašenja evropskih najmenadžera i ličnosti godine.
– Pripreme za narednu 42. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine se već nalaze u punom jeku i održaće se u julu u Sarajevu – izjavio je Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije agencije iz Zenice.

550 NAGRADA
Do sada je prestižnu evropsku nagradu ,,Evropski najmenadžer’’ od njenog postojanja do sada u 41. dodjeli primilo oko 550 uspješnih evropskih i Bh menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 400, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije. Nagrade ,,Evropska ličnost godine’’ u Sarajevu je do sada primilo 25 predsjednika država i vlada, 29 ministara, 22 ambasadora, te 27 evropskih načelnika i gradonačelnika.
Prošle godine su nagrada ,,Evropska ličnost godine’’ je uručena predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

BIZNIS FORUM
– Neće se ništa mijenjati u protokolu same Ceremonije, osim postrožavanja i prilagođavanja novim uslovima ponašanja učesnika vezanao za epidemiju koronavirusa – ističu u Direkciji Evrolske nezavisne agencije, organizatora ove višedecenijske ugledne maniestacije.

Organizatori ističu da se kriteriji za izbor i proglašenje
najuspješnijih ljudi, menadžera i organizacija u regionu nećemijanjati, ali da će akcenat kod promovisanja biti na uspješne u fazi pandemije i prilagođavanja, posebno proizvodnih organizacija, novim uslovima poslovanja.
Istog dana, kada i Ceremonija uručenja nagrada, u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu ,,ekonomskog razvoja i regionalne privredne saradnje, u svjetlu prezilaženja ekomske krize izazvane pandemijom koronavirusa, a posebno regionalne saradnje i razvoja na planu energetike, turizma, IT tehnologija i putne infrastrukture’’.

ČASOPIS
Evropska nezavisna agencija iz sarajeva objavila je novi broj časopisa EUROMANAGER, koji je u potpunostzi posvećen temi ,,Kako prevazići ekonomskukritzu koju je oproizvela pandemija koronavirusa’’?
O tome kako i šta dalje nakon pandemije, u novom specijalnom broju časopisa govore: Stjepan Mesic, bivši predsjednik Republike Hrvatske, koji u u eksluzivnom intervju kaže da ,,nema segmenta života u regionu u kome će stvari nakon pandemije biti onakve kakve su bile pandemije. Ulazimo u jednu novu normalnost a to je – da jesmo i ostajeno dio Evrope i svijeta, da granice, ograđivanja i barijere mogu biti samo privremene mjere u borbi protiv pandemije, a da je naša budućnost zajedništvo i saradnja u region i Evropi na novim osnovama , koje tek treba definirati’’ – rekao je Mesić.
U intervjuima u novom broju Euromanagera o prevazilaženju ekonomske krize, svako iz svog ugla, još govore Zorica Bukinac, ambasdorica Slovenije u BiH, Milorad Krstić, izuzetno uspješni privrednik i pisac iz Bjeljine, sa njemačkom adresom, Veselin Pejović, direktor i vlasnik grupacije UNUPROM, Crna Gora, Denis Kraljević, kompanija Derubis, Vitez, koja je proizvela prvu jahtu u BiH, Dušan Petrović, predsjednik multinacionalne kompanije za proizvdnju turbina, Termovent, Srbija, Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahoriva, najuspješnije regionalne kompanije zimskog turizma, Nermin Džindić, minister industrije i rudarstva u Vladi Fderacije BiH i još petnaest uspješnih ljudi iz regiona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem