Info

U Hercegovini danas sunčano, u Bosni više oblaka: Kakvo će vrijeme biti sutra i tokom vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U Bosni većinom umjerena naoblaka.

U centralnim i istočnim područjima prijepodne može biti i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti i magle.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje od 15 do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 30 stepenI Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena Celzijusa.

Nakon osjetno svježijeg jutra, kada je poželjno biti oprezniji i prikladno se odjenuti prilikom boravka na otvorenom, u nastavku dana će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme i temperature zraka koje će dostizati umjerene vrijednosti. Većina populacije trebala bi osjetiti olakšanje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

U petak u BiH pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena Celzijusa.

U subotu pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena Celzijusa.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne su mogući jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena Celzijusa.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno